Rancang Percutian Anda Dengan Mudah Menggunakan Aplikasi Tripomatic

Kalau anda pergi bercuti, sudah semestinya anda memerlukan jadual perjalanan supaya percutian anda nanti tidak timbul masalah dan juga anda boleh merancang untuk pergi ke semua tempat-tempat menarik dengan masa yang ditetapkan.

Kalau sebelum ini anda merancang percutian dengan menulis di buku nota atau di perisian Word/Excel. Kali ini anda boleh merancang percutian anda secara online dan juga di telefon pintar dan juga di laman web Tripomatic.com dengan mudah.

Anda hanya perlu muat turun aplikasi Tripomatic secara percuma di telefon pintar ataupun buka di laman web www.tripomatic.com dan rancang percutian anda dengan pantas.

tripomatic-1

Anda hanya perlu taipkan London di ruangan Search, dan peta akan menunjukkan lokasi menarik yang terdapat di sekitar bandar London

tripomatic-2

Anda boleh membuat pilihan destinasi dan menekan butang Add To Day XX dan lokasi akan ditambahkan ke ruangan disebelah kiri.

tripomatic-3

Selepas itu, route akan dipaparkan untuk memudahkan perjalanan anda dari satu destinasi ke destinasi berikutnya. Anda juga boleh mengubah aturan destinasi di ruangan sebelah kiri. Jangka masa waktu perjalanan dengan berjalan kaki, menaiki perkhidmatan awam serta kereta juga turut disertakan.

tripomatic-4

Peta itu juga menunjukkan lokasi pengangkutan awam yang terdapat di sekitar bandar untuk memudahkan pergerakan anda.

tripomatic-5

Apabila anda menekan ikon sesuatu destinasi, pop-up akan muncul untuk memberikan info lanjut mengenai destinasi tersebut.

tripomatic-6

Setelah selesai, anda boleh menekan butang Save & Download dan paparan seperti ini akan muncul. Anda boleh mencetak atau menyimpan data perjalanan anda.

tripomatic-8

Selain itu juga, pelbagai tips turut diberi untuk memudahkan anda

tripomatic-7

Dokumen Tripomatic anda boleh dicetak.

 

Maklumat terperinci seperti peta, lokasi tempat, nombor telefon, jarak perjalanan juga ada disertakan bersama