Adakah Anda Perlu Bimbang Berapa Banyak Pancutan Yang Anda Buat Ketika Seks

Sudah tentu anda selalu mengukur saiz zakar anda namun pernahkah anda mengambil tahu berapa banyak bilangan pancutan anda lakukan selepas seks berbanding lelaki lain?

Namun begitu tentu ia turut bermain di fikiran anda, adakah anda memancutkan kuantiti air mani yang normal?

Oleh kerana kebanyakan lelaki jarang mengukur perkara ini ia adalah amat susah untuk mengkaji tentangnya.

Walaupun kemuncak anda jarang mencapai tahap yang ditetapkan, anda masih lagi boleh dianggap normal. Namun jika anda menghasilkan kurang dari 1.5 ml maka anda perlu bertemu doktor untuk dinilai semula.

sukatan semen

#Adakah Sukatan Semen Rendah Suatu Masalah

Sama seperti fungsi ketegangan zakar yang berkurangan seiring dengan umur, kadar pancutan mani juga akan turut berkurangan dengan cara yang sama.

Oleh itu jika perasan terdapat perubahan beransur-ansur pada pancutan air mani anda selepas 5 hingga 10 tahun ia adalah normal.

Apa yang lebih membimbangkan adalah apabila anda mendapati pancutan air mani anda berkurangan dengan mendadak, ia bermaksud ada masalah lain yang mungkin tersembunyi.

masalah semen

#Perkara Yang Menyebabkan Kurangnya Kadar Semen

Terdapat beberapa keadaan yang boleh menyebabkan kurangnya kadar semen anda.

Anda kemungkinan mengalami simptom kelemahan syahwat ataupun masalah untuk memberi perhatian – segalanya yang boleh menyebabkan doktor anda untuk mengesyaki jika anda memiliki tahap testosteron yang rendah.

Satu lagi keadaan yang berkemungkinan adalah – diabetes. Jika tahap gula dalam darah anda bermasalah maka ia berpotensi merosakkan salur darah anda.