Kaitan Vitamin D Dan Bagaimana Ia Membantu Ereksi Anda

Kekurangan vitamin dari sinaran matahari kadangkala boleh menjejaskan permainan hubungan intim anda – kekurangan kadar vitamin D di dalam badan boleh menyebabkan anda mati pucuk awal.

Daripada bancian didapati hampir separuh daripada lelaki yang mengalami masalah mati pucuk tersebut adalah disebabkan mengalami kekurangan sumber vitamin D.

vitamin-d-high-foods

Yang lebih teruk, lelaki dengan masalah mati pucuk yang begitu serius – adalah daripada mereka yang memiliki kadar vitamin D yang kurang daripada 24 peratus dari mereka yang mengalami masalah mati pucuk yang normal.

Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan pengeluaran radikal bebas seperti ion superoksida – ia mengganggu oksida nitrik, molekul yang membantu saluran darah anda untuk berjalan dengan baik.

vitamin-d-pills

Jika anda sedang mengalami masalah mati pucuk – jangan segan untuk berjumpa doktor untuk memeriksa tahap vitamin D anda – kepada mereka yang memiliki kadar vitamin D yang rendah, ambillah sebarang supplement untuk meningkatkannya.

Kepada lelaki dengan masalah mati pucuk yang normal supplement vitamin D boleh membantu sebagai langkah berjaga-jaga sebelum ia menjadi lebih teruk.