5 Kesalahan Dalam Kesihatan Yang Anda Lakukan Setiap Hari

Hari anda bermula dengan begitu kalut sekali dan ia tidak berakhir begitu sahaja – dari telefon anda yang berdering ketika memandu dan laman web lucah yang terbuka pada pukul 3 petang.

Sepanjang hari juga anda mungkn telah melakukan beberapa kesalahan lain yag boleh menyumbang kepada berlakunya masalah kesihatan.

Berhadapan dengan risiko-risiko seperti ini, mari kita lihat kesalahan yang kerap anda lakukan.

Hygiene

1. Memberus Sebaik Selepas Sarapan

Memberus sebaik sahaja selepas mengambil makanan yang berasid – terutamanya jus dan buah-buahan – boleh melemahkan bahagian enamel.

Basuh dengan air dan biarkan 40 minit untuk kalsium di dalam air liur anda untuk mencairkan area yang lemah itu.

1

2. Mengambil Pengangkutan Dengan Tingkap Terbuka

Pencemaran udara di jalan raya boleh mencapai hingga 10 kali ganda daripada ketika anda sedang berada di dalam terowong.

Bau-bauan diesel boleh menyumbang kepada sakit kepala, kanser dan seterusnya komplikasi jantung.

lead_960

3. Gunakan Plastik Dalam Ketuhar

Bebas dari BPA? Ia adalah lebih bagus namun bukanlah sebegitu sempurna. Pthalates boleh membocori dan masuk ke dalam makanan anda dan merosakkan sperma serta mengubah hormon.

Pindahkan makanan anda ke dalam bekas kaca sebelum dimasukkan ke dalam ketuhar dan masukkan semula ke dalam thermos tahan karat.

6359749659058320881486996901_635919709996248853-1513562820_98324563

4. Memandu Ketika Mabuk

Pemandu dengan keadaan di bawah pengaruh alkohol sebanyak .01% adalah mempunyai kebarangkalian sebanyak 46% untuk menyebabkan kemalangan kereta.

Jangan minum dengan banyak sebelum memandu dan pastikan anda menjauhi alkohol jika anda ingin memandu.

Young Cell Phone Addict Man Awake At Night In Bed Using Smartpho

5. Memeriksa Emel Kerja Sebelum Tidur

Mereka yang menggunakan telefon pintar mereka selepas daripada waktu makan malam akan bangun tidur dengan keadaan yang teruk.

Kekurangan tidur boleh menambahkan kemungkinan untuk seseorang itu mati akibat penyakit strok dan sebaiknya matikan semua notifikasi selepas pukul 9 malam.