5 Perkara Yang Anda Tidak Tahu Mengenai Kemuncak Nikmat Anda

Setiap lelaki yang telah melepasi tahap matang tentu pernah merasai sensai ketika berada di puncak kenikmatan dan ejakulasi yang mengiringinya sekali.

Namun ada pelbagai proses biologi yang terlibat disebabkan oleh klimaks seksual – termasuk beberapa tabiat pelik yang dikongsikan oleh beberapa orang lelaki.

Berikut adalah 5 fakta yang anda tidak ketahui mengenai sensasi puncak nikmat anda.

high

1. Orgasma Menjadikan Anda Mabuk

Kajian menunjukkan lelaki yang sedang mencapai kemuncak seksual – otaknya di bahagian yang berkaitan dengan “penghargaan” akan berada pada tahap keterujaan melampau.

Kemuncak seksual yang dikaitkan sebagai penyambung zuriat itu dianggap sebagai suatu perkara yang paling berharga dalam hidup organisma.

orgasm

2. Lebih Menyeronokkan Dengan Pasangan

Sesi solo sememangnya cukup menarik namun bila bersama dengan pasangan ia akan menjadi lebih menyeronokkan lagi.

Apabila bersama pasangan, hormon prolaktin dihasilkan secara berganda dan menyebabkan sesi berpelukan selepas seks masih terasa indah.

fake

3. Kadangkala Anda Menipu Orgasma Anda

Terdapat 28 peratus lelaki yang mengakui mereka kadangkala terpaksa berlakon sedang mengalami kemuncak seksual ketika bersama pasangan.

Kadangkala sesetengah lelaki berlakon dengan mengerang secara kuat dan mempercepatkan dayungan mereka.

bunnies

4. Anda Boleh Mengulanginya

Kebanyakan lelaki, masa selepas mencapai kemuncak seksual ke masa untuk mereka bermula sekali lagi mengambil masa sehingga satu jam.

Namun ada juga sesetengah lelaki yang mampu mengulanginya semula selang beberapa minit selepas mencapai kemuncak seksual.

bordome

5. Kemungkinan Tidak Menikmatinya

Andehonia seksual – adalah istilah medikal yang diberikan apabila stimulasi genital menghasilkan petanda kemuncak seksual tanpa kenikmatan.

Namun ia jarang berlaku pada kebanyakan lelaki namun sesetengah keadaan itu terjadi mungkin kerana pengaruh ubat dan sebagainya.