Apa Tindakan Anda Jika Anak Ternampak Anda Sedang ‘Bersama’?

Bunyi yang paling pelik untuk anda dengar ketika melakukan hubungan seks adalah bunyi senapang paah yang sedang diisi oleh bekas isteri anda.

Namun bunyi katil anda berdecit ketika pergerakan anda sewaktu hubungan intim boleh mengejutkan kanak-kanak yang ingin tahu juga.

Berikut adalah beberapa cara bijak utuk menghadapi jika anak-anak anda ternampak anda sedang berhubungan intim.

 

1. Buat Tenang Sahaja

Terdengar bunyi katil anda berkeriut namun jangan sesekali cemas – jika anda bertindak cemas mereka akan syak yang bukan-bukan.

Tenangkan diri anda berdua, tarik selimut untuk menutp tubuh anda dan senyum pada mereka. Biar mereka anggap ia perkara yang sihat.

shock

2. Tunggu Reaksi Mereka

Ada peluang di mana anak-anak anda langsung tidak tahu apa yang sedang anda berdua lakukan ketika itu. Diam dan lihat apa dahulu reaksi mereka.

Kita kadangkala sebagai ibu bapa terlalu sibuk mempertahankan diri tanpa memkirkan apa sebenarnya yang bermain di fikiran mereka.

833883494-tickling-mischief-hilarious-married-couple

3. Reka Alasan Bernas

Seks kadangkala kelihatan dan kedengaran agresif kepada seseorang yang langsung tidak tahu menahu mengenainya.

Jadi alasan terbaik yang boleh anda gunakan pada ketika itu adalah ana berdua sedang berseronok sambil menggeletek tubuh isteri anda.

 

4. Tunggu Mereka Berlari Keluar

Jika anak-anak anda sudah agak memahami mengenai apa itu seks, ada peluang untuk mereka berlari keluar sebelum anda sempat mengambil seluar dalam anda.

Cuba duduk dengan anak-anak pada keesokan harinya untuk menjelaskan kepada mereka apa yang telah berlaku.