4 Mitos Yang Boleh Menghancurkan Kehidupan Seks Anda

Adakah anda menyangka lelaki hanya memikirkan mengenai seks setiap 7 saat di dalam kehidupan harian mereka?

Tidak sebenarnya lelaki jarang memikirkan mengenai seks sepertimana yang pernah anda semua jangka akan dilakukan oleh setiap lelaki.

Kemungkinan perkara ini adalah disebabkan oleh stereotaip jantina yang sering diandaikan. Lelaki sering dianggap sangat berminat mengenai seks berbanding wanita.

Berikut adalah beberapa mitos seks yang boleh memburukkan kehidupan seks anda.

cover_olivia_palermo_3-19-12_meurice_hotel_johannes-huebel_bed_ref-image5_996x665

1. Perkahwinan Membunuh Kehidupan Seks

Sebenarnya perhubungan yang lebih panjang menjanjikan kehidupan seks yang lebih baik dan sihat untuk kedua lelaki dan wanita.

Kepada lelaki ia adalah mengenai kekerapan dan pasangan yang berkahwinan akan lebih kerap mengadakan hubungan seks berbanding yang masih solo.

12-spouse-fell-out-love-couple-bed

2. Lelaki Bukan Secara Semulajadi Monogamos

Jika anda menggunakan alasan sedemikian untuk curang maka ia sedikit sebanyak akan mengganggu kehidupan anda berdua.

Jika anda tidak berupaya untuk mencapai apa yang diminta oleh pasangan anda kerana berfikir wanita hanya inginkan komitmen – ia akan memberi kesan pada hubungan anda.

bedcouple1_3134246k

3. Lelaki Adalah Makhluk Visual

Lekaki adalah makhluk visual dan begitu juga dengan wanita – manusia adalah makhluk visual terutamanya apabila bercakap mengenai seks.

Otak lelaki dan perempuan akan memberi respon yang serupa kepada stimulasi seksual secara visual walaupun lelaki menilai kelucahan lebih dari wanita.

01-perfectionism-ruining-your-life-bedroom-couple

4. Stereotaip Jantina

Lelaki mugkin memikirkan bahawa dia mesti lebih berminat mengenai seks kerana menganggap sebahagian kaum lelaki semuanya bersikap sedemikian.

Jika anda cuba untuk menghadkan apa yang anda fikir adalah benar maka anda sebenarnya sedang menghadkan kemungkinan yang tiada kesudahan.