5 Cara Bagaimana Bersunat Boleh Mengubah Cara Hidup Anda

Kebanyakan lelaki tidak mempunyai pilihan untuk mengekalkan kulit zakar mereka atau tidak – kebanyakan lelaki Melayu beragama Islam akan disunat menjelang dewasa.

Namun pilihan anda itu juga terdapat komplikasi sampingan yang bersangkutan dan implikasi berkaitan yang akan anda alami sepanjang hidup anda.

Berikut adalah bagaimana amalan bersunat boleh mempengaruhi anda ke arah lebih baik atau sebaliknya.

2

1. Anda Bertahan Lama

Bersunat memberikan kelebihan kepada anda untuk bertahan daripada cepat mencapai kemuncak seksual bila berhubungan intim.

Dalam kajian yang pernah dijalankan, mereka yang bersunat mengambil masa yang agak lama untuk klimak berbanding mereka yang tidak.

cream-to-help-men-last-longer

2. Begitu Juga Si Dia

Ada kajian yang juga mendapati wanita yang berkahwin dengan lelaki yang bersunat mengalami masalah untuk mencapai kemuncak seksual.

Ini tidak bermaksud semua wanita memilih lelaki yang tidak bersunat – ini bergantung kepada individu dan peranan yang dimainkan anatomi.

beautiful-couple-man-women-2-63106

3. Kurang Risiko Untuk Mendapat Kanser

Sebelum anda gusar mengenai cara untuk klimakkan si dia – anda perlu juga tahu kebaikan yang diperolehi dengan bersunat.

Mereka yang bersunat mempunyai kurang risiko untuk mendapat kanser prostat kerana kulit zakar anda boleh menyumbang kepada pertumbuhan sel kanser.

dtnhmj-xlarge_transzgekzx3m936n5bqk4va8rwtt0gk_6efzt336f62ei5u

4. Lebih Selamat Dari STD

Bersunat juga boleh membantu anda untuk mengelakkan dari mendapat jangkitan penyakit kelamin yang berbahaya seperti HIV dan STD.

Namun begitu bersunat masih belum mampu memberikan perlindungan sepenuhnya dan anda masih memerlukan kondom.

o-condom-facebook

5. Memudahkan Menyarung Kondom

Menggunakan getah pada zakar anda adalah cukup susah jika anda tidak bersunat kerana kulit zakar yang licin dan sukar dikendalikan.

Bersunat memudahkan kondom tersebut melekat dengan sempurna tanpa perlu untuk anda susah-susah untuk membetulkan kedudukannya.