Cara Untuk Meningkatkan Kesuburan Anda Dengan Sangat Mudah

Adakah anda sering membawa telefon bimbit anda ke mana sahaja anda pergi? Anda mungkin sedang mengancam sperma anda sendiri secara tidak sengaja.

Kajian mendapati kadar sperma akan menurun hingga ke 47 peratus pada lelaki yang sering membawa telefon bimbit mereka ke mana sahaja mereka pergi dengan 50cm jaraknya daripada alat sulit anda setiap hari.

Berikut adalah beberapa cara mudah untuk anda meningkatkan kualiti sperma anda dengan berkesan.

lemon-juice

1. Ambil Segelas Jus Limau

Anda boleh meningkatkan tahap kesuburan anda dengan mengamalkan memerah jus lemon ke dalam cawan anda pada setiap pagi.

Ini boleh melancarkan pembuangan oestrogen dari hati yang merupakan salah satu daripada faktor yang menyumbang kepada masalah tidak subur.

o-brown-eggs-vs-white-eggs-facebook

2. Pengambilan Telur

Telur mengandungi spektrum penuh asid amino yang boleh menstimulasi penghasilan sperma yang banyak dan sihat.

Elakkan daripada menggoreng telur anda kerana ia akan mengakibatkan anda lebih sukar untuk meresap nutrien yang terdapat di dalam telur itu.

4248557-pomegranate

3. Galakkan Pengambilan Buah-buahan

Penuhkan pistol anda di bawah sana dengan khasiat daripada buah-buahan seperti buah delima – ia adalah buah yang menggalakkan kesuburan.

Kajian menunjukkan buah delima boleh membantu meningkatkan libido anda, meningkatkan aliran darah serta menjadikan sperma anda sihat dengan polyphenol.

genius-dumbbell-workout

4. Senaman Untuk Kesuburan

Senaman latih beban yang sangat berat itu boleh meningkatkan paras testosteron di dalam badan anda. Dan ini seterusnya meningkatkan keinginan seks anda.

Pegang dumbbell pada satu tangan di atas kepala anda dan perlahan-lahan melutut – mula kepada asal dengan tangan anda pegun begitu.