4 Cara Untuk Menjadikan Sperma Anda Lebih Kuat, Pantas Dan Subur

Pernahkah anda terfikir kemungkinan pancutan anda langsung tidak mengandungi sperma? 15 peratus pasangan yang mengalami masalah tiada anak disebabkan masalah sperma mereka.

Oleh kerana itu anda harus berusaha – kualiti sperma meningkat pada musim sejuk dan awal musim bunga dan hujung minggu yang tenang memberikan anda lebih peluang untuk berjaya.

Mengubah gaya hidup anda seperti berikut juga boleh meningkatkan kemungkinan untuk mendapat bayi.

defective-sperm

1. Mengelakkan Sebarang Kerosakan

Sperma bukanlah seperti berudu yang tidak sempurna rupanya – namun sebanyak 90 peratus sperma lelaki kebanyakannya terlalu tercela.

Oleh sebab kecacatan sperma itu telah menyebabkannya amat sukar untuk menembusi telur dengan sempurna.

stop-working-out-lead

2. Membuat Senaman

Satu ejakulasi yang tipikal mengandungi hampir 150 juta sperma – untuk memaksimakan tahap sukses anda maka anda perlulah bersenam.

Ini adalah kerana menghabiskan masa bersenam di gimnasium boleh meningkatkan tahap testosteron selain dari membakar lemak.

men-mobile-gift-gadgets

3. Kurangkan Penggunaan Telefon Bimbit

Tahap keberjayaan suatu sperma itu untuk berenang ke destinasinya adalah berdasarkan kelajuan renangannya ke arah telur.

Kesan elektromagnetik pada telefon bimbit boleh menyebabkan pengurangan pada kelajuan sesuatu sperma untuk berenang ke arah telur.

what-lube-is-right-for-you

4. Hidupkan Mereka

Sperma anda juga perlu untuk bertahan lama dan hidup ketika proses persenyawaan – oleh itu pilihan pelincir yang tepat adalah penting.

Selamatkan sperma anda dengan pelincir yang mempunyai kandungan gabungan yang menggalakkan kelahiran.