4 Perkara Yang Anda Mungkin Tidak Tahu Mengenai Klitoris

Wanita jarang sekali hendak memperkatakan mengenai ereksi mereka – namun apabila si dia teransang, klitoris si dia akan menjadi lebih besar dan menegang.

Fakta mengenai si dia mendapat ereksi yang kecil hanya separuh daripada isu tersebut, klitoris pasangan anda bertindak hampir serupa dengan zakar anda.

Berikut adalah 4 fakta yang mengejutkan anda tidak ketahui mengenai klitoris pasangan anda.

img_how_to_relieve_clitoris_swelling_9923_orig

1. Ia Adalah Zakar Untuk Wanita

Tidak seperti zakar anda yang memiliki pelbagai fungsi – klitoris milik pasangan anda pula bertindak lebih kepada ransangan atau stimulasi seksual.

Ketika kelahiran zakar dan klitoris bermula sebagai benda yang sama sebelum kemasukan hormon yang mengubah bentuknya sekarang.

landscape-1445717115-g-simultaneous-orgasm-568519551

2. Ia Datang Dalam Pelbagai Saiz

Saiz klitoris pada setiap wanita adalah berbeza dan boleh mencapai hingga 3cm panjangnya – lebih panjang dari inci.

Dalam proses meransang, saiz tidak memainkan peranan besar – klitoris yang kecil selalu dikaitkan dengan kemuncak seksual yang hebat.

mj-618_348_clitoris-focus-top-10-sex-mistakes

3. Umur Bukan Ukuran

Tidak seperti kaum lelaki yang terpaksa melalui masalah mati pucuk – klitoris wanita tetap memberi respon walaupun pada usia yang tua.

Wanita mempunyai kebolehan untuk mencapai kemuncak seksual tanpa mengira mereka sedang di usia yang mana.

508561802

4. Ia Adalah Mesin Kemuncak Seksual

Walaupun saiz klitoris barangkali lebih kecil dari zakar anda – namun ia memiliki banyak saraf yang lebih peka pada ransangan.

Oleh itu klitoris selalu lebih mudah untuk diransang daripada zakar dan mereka mampu untuk klimaks berkali-kali tanpa rehat.