Vitamin Yang Anda Perlukan Untuk Zakar Anda Kembali Beraksi

Kekurangan vitamin cahaya matahari yang mencukupi mungkin boleh merosakkan permainan bilik tidur anda. Penyelidikan baru dari Itali menunjukkan bahawa tahap rendah vitamin D boleh meningkatkan risiko mati pucuk.

Apabila penyelidik menguji 143 orang dengan pelbagai peringkat disfungsi erektil, mereka mendapati bahawa hampir separuh daripada mereka memiliki masalah kekurangan vitamin D, dan hanya satu dalam lima mempunyai tahap optimum nutrien.

cs-low-t-erectile-dysfunction-722x406

Apatah lagi, lelaki dengan kes-kes ED yang teruk mempunyai tahap vitamin D yang kira-kira 24 peratus lebih rendah daripada orang-orang lelaki dengan keadaan yang normal.

Tahap vitamin D yang tidak mencukupi boleh merangsang pengeluaran radikal bebas dipanggil ion superoxide, menurut penulis kajian Alessandra Barassi, M.D., dan pasukan penyelidikan beliau.

what-causes-erctile-dysfunction-men

Radikal bebas ini mengurangkan oksida nitrik anda, molekul yang membantu saluran darah anda untuk berfungsi dengan betul.

Hasilnya: Ia menjadikan anda sukar untuk mendapatkan ereksi.

what_causes_560x350

“Nitrik oksida menyebabkan saluran darah anda untuk berehat, dan ini meningkatkan aliran darah dan menyebabkan ereksi di bawah keadaan biasa,” menurut Larry Lipshultz, M.D., seorang penasihat urologi.

Tanpa jumlah asid nitrik yang perlu, saluran darah anda mungkin tidak mendapat rehat yang cukup untuk membolehkan ereksi.

erectile-dysfunction-1920x1080

Jika anda mengalami ED, tanya doktor anda untuk memeriksa tahap vitamin D anda. Bagi pesakit ED dengan tahap vitamn D yang rendah, kajian ini mengesyorkan untuk mengambil makanan tambahan untuk kembali ke tahap yang optimum iaitu 30 ng / mL ke atas.

Bagi lelaki dengan fungsi erektil normal, Dr. Barassi berkata dia sedang mengkaji sama ada suplemen vitamin D boleh bertindak sebagai langkah pencegahan untuk melambatkan ED.