Mengapa Kebanyakan Wanita Lebih Rela Menikmati Makanan Dari Berhubungan Seks

Udang karang: Lebih baik daripada kemuncak seksual?

Itulah yang lebih daripada 2 dalam 5 wanita akan beranggapan, menurut satu kajian baru-baru ini (tidak saintifik) yang diarahkan oleh Havas Worldwide, sebuah syarikat pengiklanan dan Pasar Probe International, sebuah syarikat penyelidikan pasaran.

cute-couple-painting-new-home

Dalam kajian hampir 12,000 orang di seluruh dunia, kira-kira separuh daripada lelaki dan wanita berkata mereka fikir makan boleh menjadi sama nikmatnya seperti seks.

Untuk meyakinkan lagi statistik romantis tersebut, penyelidik juga memaksa mereka yang terlibat untuk memilih (secara hipotesis) antara seks dan makan malam yang sangat baik di sebuah restoran.

images-of-love-couples-in-bed

Diberi pilihan, 42 peratus daripada wanita akan mengambil makan malam. Itu lebih banyak berbanding hanya 26 peratus lelaki.

Angka-angka tersebut tidak mengejutkan penyelidik seks Nicole Prause, Ph.D., pengasas Liberos, sebuah syarikat penyelidikan seks dan bioteknologi di Los Angeles.

“Persetubuhan adalah memenatkan pada badan, terutama untuk wanita,” kata Prause.

couple

Ia memerlukan tenaga, seperti senaman. Dan kemudian ada fakta ini yang kedengaran menyeronokkan – Wanita sentiasa mengalami airmata kecil dalam vulva sejurus selepas seks, katanya.

Menikmati seekor udang galah yang bagus? Tidak begitu membebankan.

“Kajian mendapati salah satu peramal terbaik keinginan untuk melakukan hubungan seks adalah kerana keletihan,” Prause berkata. Jadi masuk akal, memandangkan penggunaan fizikal yang diperlukan, bahawa kedua-dua lelaki dan wanita secara kerap mungkin lebih suka untuk melakukan sesuatu yang lain.

couple-in-bed-163098

Dalam erti kata lain, tidak mengambil statistik tersebut sebagai tanda aras terhadap kemahiran anda di dalam bilik tidur.

Selain itu, penyelidikan lain menunjukkan bahawa wanita yang mendapat puncak syahwat dengan kerap akan lebih berpuas hati dengan kehidupan seks mereka.