Apa Yang Terjadi Kepada Kehidupan Seks Anda Selepas Berumur 40

Siapa kata perkara lucah hanya untuk waktu solo anda yang liar? Menurut kaji selidik baru dari Trojan, anda mungkin tidak akan sampai potensi penuh kreativiti anda, sehingga anda lebih tua dan lebih bijaksana.

Para pecinta kondom di Trojan bekerjasama dengan Maklumat dan Pendidikan Majlis Seks Kanada untuk meninjau 2400 warga Kanada yang berumur di antara 40 dan 59 mengenai kehidupan seks mereka.

mature-couple-smiling-on-beach

Dan ternyata bahawa kehidupan seks kebanyakan orang dewasa pertengahan umur masih tidak basi walaupun mereka semakin tua. Malah, 65 peratus responden menyatakan mereka sangat berpuas hati dengan hubungan seksual mereka yang terkini.

Dengan pengalaman lebih akan datang rasa untuk mencuba perkara-perkara di luar kebiasaan anda: Kaji selidik itu mendapati bahawa 63 peratus lelaki dan wanita lebih terbuka untuk mencuba perkara-perkara baru kini daripada sedekad lalu.

mature-couple-embracing-tenderly-in-bed-gettyimages

Tambahan pula, kehidupan seks mereka masih aktif: 40 peratus daripada peserta yang sudah berkahwin dilaporkan mendapat banyak seks sekurang-kurangnya sekali seminggu.

Kunci kepada penerokaan panas dan berat yang berterusan adalah, tidak menghairankan, merupakan komunikasi.

o-angry-mature-couple-in-bed-facebook

Menurut penemuan, mereka yang menilai diri mereka sebagai “sangat berpuas hati secara seksual” dilaporkan bercakap mengenai apa yang mereka suka dan tidak suka tentang seksual mereka dengan pasangan mereka lebih kerap.

Jadi sama ada anda bermain dengan idea bertiga, berasa tertanya-tanya tentang seks melalui dubur, atau tertanya-tanya apa yang digembar-gemburkan mengenai BDSM, berbincang mengenai ia dengan pasangan anda dan biarkan permainan seks anda bermula. Ia hanya akan menjadi lebih seronok dari sini.