Mengapa Lelaki Berkahwin Berfantasi Untuk Bercerai Dengan Pasangan

Ia muncul dari semasa ke semasa: Pemikiran menceraikan isteri anda walaupun anda berpuas hati dengan dia.

Jadi, jika anda masih berpuas hati dengan isteri anda, mengapa anda berangan untuk melepaskan si dia?

couple-in-tub

Ia adalah reaksi biasa, dan sering kali berlaku kerana sesuatu yang lain daripada hubungan yang menyebabkan tekanan, seperti kerja anda atau keadaan kewangan, kata Jared DeFife, Ph.D., klinikal psikologi dan hubungan ahli terapi di Atlanta.

Pada peringkat yang separa sedar, anda mungkin menyamakan perkahwinan anda dengan masalah lain kerana dia melambangkan tekanan dalam menjalankan tanggungjawab dalam kehidupan anda: Tinggalkan beliau, dan anda boleh meninggalkan masalah tersebut.

couple-in-bed-unhappy

Tetapi walaupun ini hanya berlaku di dalam fikiran anda, ia akhirnya boleh menyebabkan perpecahan perkahwinan dalam keadaan sebenar.

Ia boleh menyebabkan anda untuk memutuskan hubungan dari pasangan anda dan bukannya meminta bantuan dari pasangan anda, menurut DeFif.

Langkah anda adalah mudah: Adukan masalah anda kepada pasangan anda, dan biarkan dia tahu tekanan yang anda rasa.

0c23506e0cdf170a7427ec87532a722e

Dan dalam masa yang sama, ambil keluar bahan api dari fantasi anda dan biarkan ia bermain di dalam kepala anda.

Bayangkan jika anda berdua benar-benar bercerai, tetapi segala-galanya dalam hidup anda tetap sama – bos tak berhati perut, pelaburan yang gagal, dan lain-lain.

Banyak perkara masih lagi kekal teruk, bukan? Kecuali jika anda menutup pintu keluar psikologi, jadi sekarang anda akan perlu berurusan dengan mereka eorang diri.