Seks Kasual Boleh Membantu Meningkatkan Tahap Kesihatan Anda

Pernahkah anda terfikir mengapa anda berasa ringan dan rajin selepas romantika  satu malam, walaupun anda hampir tidak tidur semalaman? Dan ia bukanlah hanya kerana pasangan anda itu bukan orang yang benar-benar anda kenali.

Ternyata bersantai melakukan yoga tidak cukup untuk meningkatkan kesejahteraan anda, apa yang anda perlukan adalah nasib yang baik.

screen-shot-2015-04-12-at-5-15-29-pm

Ini kerana jika anda bernasib baik, menurut penyelidikan baru oleh University New York, hanya rangsangan yang diperlukan oleh badan anda untuk kekal sejahtera.

Diterbitkan dalam fisiologi Sosial dan Sains personaliti, kajian yang ditinjau ke atas 371 orang dan mendapati bahawa mereka yang inginkan seks tanpa terikat dengan sebarang hubungan mendapat manfaat daripada kepuasan hidup yang lebih tinggi.

casual-sex_4

Bukan itu sahaja, kecenderungan anda untuk mendapat kemurungan, kebimbangan dan tekanan juga menurun selepas seks secara kasual . Apa lagi aktiviti malam yang lebih menarik berbanding bersenda di atas katil?

Sekarang semua yang anda perlu lakukan adalah melakukan eksperimen ini. Belajar bagaimana untuk membuat impresi pertama yang hebat, jangan mendatangi pasangan anda dengan cara mengejut dan jadikan diri anda sebagai seorang penyelidik utama.