Bolehkah Anda Berhubungan Seks Ketika Di Dalam Waktu Tidur

Adakah anda pernah bangun di pertengahan malam, uh, ketika sedang melakukan penetrasi? Rupa-rupanya bukan anda seorang sahaja yang begitu.

Sehingga 11 peratus lelaki melakukan seks (atau sekurang-kurangnya cuba untuk) semasa mereka sedang tidur, melalui penyelidikan Kanada baru-baru ini.

Kebanyakan lelaki ini boleh melancap, mengusap-ngusap, dan juga melakukan oral atau mempunyai hubungan seks – semua semasa mereka sama sekali sudah terlena, menurut satu lagi kajian Kanada.

when-you-hook-up-with-your-frien

Mereka biasanya hanya mengetahui tentang hal itu apabila mereka bangun ketika pertengahan perbuatan, atau mendengar cerita dari isteri atau teman wanita mereka pada keesokan harinya.

Doktor tidur mengiktiraf secara rasmi fenomena tahun ini apabila mereka menambah syarat baru kepada manual diagnostik antarabangsa mereka: “. Tidur Berkaitan Sifat Seksual Abnormal”

Kebanyakan orang merujuk kepadanya sebagai “tidur seks” atau “Sexsomnia,” tetapi istilah kegemaran yang telah dicipta oleh seorang jurukomen Reddit: “Nightbang.”

800x400-elitedaily_simonebecchetti_casualfling

Apa sahaja panggilan anda terhadapnya, kami mempunyai satu soalan: Bagaimana anda boleh mampu seks apabila anda tidak sedarkan diri? Fikirkan ia sebagai satu lagi bentuk tidur berjalan.

Apabila otak anda melalui peralihan antara peringkat tidur, kadang-kadang neuron boleh tersilap. Kesilapan itu sengaja menukar bahagian otak anda kepada “on” manakala selebihnya ia masih tidak sedarkan diri.

Nightbang boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Wanita juga: Sehingga 4 peratus daripada wanita mempunyai satu episod seks tidur.

best-sleeping-positions-for-couples-to-live-happy

Jika anda meragui bahawa seluruh otak anda benar-benar sudah tidur, ada bukti: penyelidik mempunyai video seorang wanita melancap manakala kepalanya dihubungkan ke satu EEG menunjukkan dia tidak sedarkan diri.

Sexsomnia sering menghasut dengan datang ke dalam hubungan dengan pasangan anda di tempat tidur, kata penyelidik.

Tekanan, keletihan, tidur yang kurang, dan ubat-ubatan juga boleh menyumbang. Ia tidak ada kena mengena dengan impian nakal, atau yang tidak berpuas hati dengan kehidupan seks anda ketika bangun.