Adakah Anda Telah Mendapatkan Seks Yang Mencukupi Kali Ini

Anda tidak perlu untuk sibuk di dalam bilik tidur setiap malam untuk mengekalkan senyuman di wajah anda – atau pasangan anda.

Pasangan yang melakukan hubungan seks lebih daripada sekali seminggu adalah lebih gembira daripada mereka yang berbuat secara mingguan, menunjukkan penyelidikan Kanada baru.

Dalam kajian itu, orang dalam perhubungan yang mengadakan hubungan seks seminggu sekali dilaporkan keseluruhan kebahagiaan dan kepuasan mereka adalah lebih besar dengan rakan -berbanding mereka yang mengadakan hubungan seks kurang kerap.

sleeping-couple

Tetapi orang-orang yang mengadakan hubungan seks dengan lebih kerap daripada yang tidak menerima sebarang seks mempunyai kesejahteraan yang lebih tinggi.

“Orang ramai juga mungkin merasa ini sudah cukup untuk mengekalkan hubungan rapat mereka dengan pasangan mereka,” kata Muise.

Sekarang, tidak ada banyak sains di sebalik kajian ini, kerana para peserta hanya melaporkan kepuasan mereka.

sleeping-couple-jpg-image-975-568

Kesimpulannya: Walaupun anda mungkin ingin mempunyai lebih banyak seks, setelah beberapa kali seminggu tidak akan merugikan anda malah anda akan berasa lebih bahagia dengan hidup atau dengan rakan kongsi daripada jika anda melakukannya sekali seminggu.

Jadi, jika jadual anda membuatkan ia sukar untuk mendapatkan seks lebih daripada sekali seminggu, anda tidak perlu merasa seperti anda hubungan anda sudah tamat.