Bagaimana Untuk Menjadikan Isteri Anda Lebih Ghairah Malam Ini

Seorang isteri yang mendapatkan rehat yang baik aalah sama dengan kehidupan seks yang lebih panas. Tidur boleh meningkatkan libido wanita, menurut penyelidikan baru daripada Universiti Michigan.

Peserta kajian perempuan memeriksa jadual tidur dan seks mereka selama 2 minggu. Apabila subjek mencatatkan lebih jam untuk tidur, mereka dilaporkan berasa lebih terangsang pada hari berikutnya.

Bagi wanita yang sudah berpunya, satu jam tambahan untuk tidur meningkatkan kebarangkalian mereka untuk sibuk pada hari berikutnya sebanyak 14 peratus.

53a066f184d60_-_cos-02-couple-de-78845364

Ia tidak menghairankan bahawa pasangan akan lebih berminat untuk bergelut apabila dia tidak keletihan. Tetapi ada yang lebih dari itu, kata penulis kajian David Kalmbach, Ph.D.

“Pemacu itu kemungkinan bersifat biologi,” kata Kalmbach. “Beberapa penyelidikan terlebih dahulu telah menunjukkan bahawa tidur berkeupayaan meningkatkan hormon seks, yang boleh mempengaruhi keinginan seksual.”

Rehat mungkin penting untuk anda, juga: Kajian telah menunjukkan bahawa lelaki dengan gangguan tidur lebih cenderung untuk mengalami masalah seksual, menurut Kalmbach.

aaajod1

Kekalkan jadual tidur yang konsisten, pemurah dan menggalakkan beliau untuk melakukan perkara yang sama.

Mulakan tidur yang seperti dicadangkan Andrew Varga, M.D., Ph.D., seorang pengajar klinikal di Pusat Perubatan NYU Langone. Tetapkan penggera untuk setengah jam terlebih dahulu sebagai peringatan untuk mematikan elektronik, meredupkan lampu, dan berbaring-atau mungkin sedikit lincah.