Apa Yang Harus Anda Fikirkan Untuk Kekal Lama Ketika Seks

Statistik Baseball. Bacon yang dibalut dengan kekapis. rambut Donald Trump. Setiap lelaki mempunyai cara yang tersendiri apabila dia cuba untuk bertahan lebih lama semasa hubungan seks.

Tetapi terdapat dua kelemahan dalam penggunaan taktik yang sedemikian:

1) Apabila anda melakukan hubungan seks, anda perlu menikmati diri – tidak memikirkan mengenai jutawan itu.

2) mengalihkan perhatian anda untuk mengelakkan cepat terpancut tidak akan berfungsi, kata Michael Perelman, Ph.D., seorang profesor klinikal psikologi dan perubatan reproduktif di Universiti Cornell.

man-and-woman-wallpaper-tattaat-750x422

Terpancut terlalu cepat sering menjadi suatu perkara yang membimbangkan, bukannya  keghairahan, kata David Rowland, Ph.D., seorang profesor psikologi di Universiti Valparaiso.

Apabila anda merasa diri anda cepat menghampiri klimaks, anda mulai bimbang. Dan, seperti kesan bola salji seksual, kebimbangan itu membakar sistem saraf anda dengan cara yang mempercepatkan ejakulasi, menurut Rowland.

Untuk bertahan lebih lama, anda perlu untuk menenangkan otak cemas anda, tidak cuba untuk berangan dengan imej bukan seksual.

female-orgasm-myths-men-believe-04-pg-full

Dan bagaimana anda mampu berbuat demikian? Memberi tumpuan kepada seks yang amat hebat yang sedang anda alami. “Jika anda menikmati sensasi seks, anda tidak memberi tumpuan kepada pemikiran, ‘Bagaimana jika saya terpancut terlalu cepat lagi,'” kata Rowland.

Cuba untuk memilih sesuatu yang khusus, seperti bibir pasangan anda, pernafasan beliau, atau pergerakan pinggul atau bahu beliau, cadangan Rowland.