Lakukan Ini Berbanding Melepak Di Rumah Dengan Pasangan

Untuk menyalakan bunga api dalam hubungan jangka panjang anda, bermesralah dengan pasangan lain.

Tidak, kami tidak bercakap tentang curang. Membuat kawan dengan pasangan lain boleh membantu anda berasa lebih dekat dengan pasangan anda, menurut satu kajian baru dari University of Colorado Boulder.

Penyelidik berpasangan duo dalam kumpulan empat dan bercakap tentang soalan peribadi, seperti, “Jika anda boleh makan malam dengan sesiapa sahaja di dunia, siapa pilihan anda?” Dan “Apakah pencapaian terbesar anda?” Pasangan akan cepat berkawan dengan satu sama lain, dan selepas itu, mereka masing-masing berasa lebih mencintai pasangan mereka.

Couples out eating pizza

“Tetapi ia boleh mencetuskan tindak balas untuk melakukan perkara-perkara yang menarik dan unik dengan pasangan anda,” kata Welker.

Menyaksikan orang yang tidak dikenali bertemu dan menjadi kawan dengan isteri atau teman wanita anda boleh membantu anda melihat dia dalam cahaya yang baru, katanya.

double-dating-tips

Sahabat baru anda juga boleh berkhidmat sebagai model peranan, memberi inspirasi kepada anda untuk berasa lebih belas kasihan kepada pasangan anda.

Walaupun kajian itu kelihatan khusus pada rakan-rakan pasangan, Welker kata menghabiskan masa dengan apa-apa jenis teman bersama boleh menawarkan manfaat yang sama.

Pasangan kadang-kadang lupa untuk bersosial dengan orang lain kerana mereka menjadi lebih saling berkaitan antara satu sama lain, kata penyelidik. Tetapi melepak dengan orang lain boleh membawa anda lebih dekat daripada mana-mana malam Sabtu bersama-sama.