Senaman Yang Benar-Benar Membakar Lemak Pada Perut Anda

Latihan cangkungan kentang panas mungkin kedengaran seperti aktiviti rehat kanak-kanak, tetapi jangan tertipu – ia juga satu latihan badan canggih yang akan membantu mengepam hati dan otot anda sambil membakar lemak dengan segera, kata BJ Gaddour, CSCS, pemilik StreamFit.com.

Ia bermula dengan salah satu latihan paling berkesan yang dicipta: mencangkung.

Apabila dilakukan dengan betul, mencangkung mampu melatih banyak otot, terutamanya otot-otot besar seperti quadriceps anda, hamstrings dan glutes. Malah, ia membakar lebih banyak kalori setiap pengulangan daripada hampir mana-mana senaman lain.

5-hot-potato-squat_0

Tetapi mengapa berhenti di situ? Gaddour melemparkan sebuah dumbbell udara ke dalam campuran untuk membuat langkah klasik ini lebih mencabar dan berfaedah.

“Memegang berat pada sebelah badan anda meningkatkan kemampuan yang diletakkan di teras anda untuk menjaga tubuh anda agar stabil,” katanya. “Oleh kerana berat badan yang berubah dari sisi ke sisi, otot teras anda bekerja dari setiap sudut.”

Jika anda mahu lebih banyak gerakan yang membakar lemak badan seperti mencangkung kentang panas, cuba mendaftar dalam The Ultimate Boot Camp.

Direka oleh Gaddour, rutin yang mengandungi satu siri 10 latihan sengit yang akan membantu anda membakar lemak perut, mendapatkan otot, dan berpeluh mendapatkan pek enam.