Kebaikan Jika Anda Berjaya Menjauhi Ketagihan Dari Filem Lucah

Adakah anda mempunyai masalah dengan pornografi? Tanyakan kepada kebanyakan manusia yang menyoal dan, baik, mereka tidak akan memberikan jawapan sama sekali pada semua.

Betul, kini adalah tahun 2016, tetapi lelaki masih enggan untuk bercakap tentang masalah filem lucah serius – terlalu malu untuk bercakap mengenainya jika tabiat yang dilakukan kami itu boleh mengundang bahaya.

Berikut adalah beberapa faedah yang anda dapat jika anda mampu untuk menghentikan ketagihan lucah.

porn__square

1. Rasa Bahagia

Anda akan mengambil cuti sakit kurang dan kurang berkemungkinan untuk mengalami pertarungan kemurungan berbanding dengan lelaki yang masih menonton banyak filem lucah. (Sumber: University of Wisconsin)

2. Elakkan Serangan Jantung

Lelaki dengan disfungsi erektil adalah 1.6 kali lebih cenderung untuk mengalami penyakit jantung. Dengan berhenti menonton filem lucah, anda akan mengukuhkan jantung anda. (Sumber: Persatuan Jantung Amerika)

3. Libido Yang Lebih Tinggi

Apabila anda mengelakkan gangguan 2D pada laman web lucah, selera anda untuk seks sebenar lebih tinggi. Dengan penuh minat. (Sumber: Itali Persatuan Andrologi dan Perubatan Seksual)

4. Sperma Sihat

Satu kajian di Australia menunjukkan bahawa sel-sel sperma yang tidak normal menurun sebanyak 12% pada lelaki yang mengadakan hubungan seks setiap hari selama seminggu. (Sumber: Persatuan Eropah Pembiakan Manusia dan Embriologi)

5. Menjadikan Anda Kuat

Tiada siapa yang berkata filem lucah adalah semua buruk. Kelonggaran 4 minit sederhana sebelum bersenam di gimnasium akan meningkatkan prestasi dalam tahap testosteron anda. Hanya ingat untuk berhenti tepat pada 4 minit. (Sumber: University of Wisconsin)