Bagaimana Untuk Kelihatan Menarik Walaupun Semakin Berusia

Anda tidak perlu untuk berada dalam senarai selebriti A-list untuk berumur dengan penuh bergaya.

Untuk kelihatan lebih menarik walaupun ketika anda semakin berusia adalah dengan memberi perhatian kepada butir-butir – dan menjadi konsisten. Perkara seperti menggunakan pelembap setiap hari mempunyai kesan kumulatif yang menjadi lebih jelas dari semasa ke semasa.

Dari menggayakan uban hingga ke mengemaskan bulu dada anda, berikut adalah lima langkah yang akan melambatkan proses penuaan.

grey-hair-men

1. Terimalah Uban Anda Seadanya

Wanita mendapati lelaki yang mempunyai uban itu seksi. Namun begitu pastikan ia kekal terhidrat: Penuaan boleh membuatkan rambut menjadi kasar dan liat, tetapi menggunakan produk yang betul akan memastikan uban anda kelihatan bergaya.

gettyimages-517106479-640x427

2. Gaya Rambut Yang Sempoi

Untuk menggayakan rambut seperti baru bangun tidur pada setiap masa, gunakan minyak rambut yang fleksibel seperti promade (RM83). Gosok sejumlah krim bersaiz antara tangan anda dan sapukan pada rambut anda untuk melembap rambut dari belakang ke depan.

unnamed-805x535

3. Mengikuti Regimen Penjagaa Wajah

Buatkan suatu rutin penjagaan kulit semenjak awal di mana anda akan mengekalkan kulit yang licin, untuk jangka panjang, anda boleh melambatkan tanda-tanda penuaan. Sekali-sekala rawatan muka boleh membantu juga dengan pengelupasan dan meningkatkan peredaran darah.

maxresdefault

4. Pastikan Rambut Badan Anda Di Bawah Kawalan

Menurut satu kajian di Australia, menjaga bulu dada pada tahap minimum adalah apa yang wanita mahu lihat. Hal ini menjadi semakin penting kerana anda semakin tua dan rambut dada anda mula membiak dan berhijrah ke kawasan-kawasan lain badan anda.