Apakah Satu Jenis Sentuhan Yang Boleh Merapatkan Keintiman

Lupakan perancangan romantik yang menyeluruh yang melibatkan bunga ros, champagne, coklat dan pakaian dalam seksi. Jika anda sedang mencari cara untuk mewujudkan keintiman yang lebih mendalam antara anda dan isteri anda, gulung lengan baju anda dan bersedia untuk memanjakan dia dengan urutan.

Menurut Dr Martha Lee, DHS (AS), sexologist klinikal, Eros Coaching dan penasihat MH, memberikan urutan kepada pasangan anda adalah cara yang terbaik untuk meningkatkan keintiman dalam hubungan.

massage_couple_man_woman_laying_dow_cropped-1

Banyak yang telah diperkatakan mengenai kepentingan komunikasi bukan lisan; sentuhan membantu pasangan untuk berhubung dengan cara yang melampaui kata-kata atau melalui situasi di mana kata-kata mungkin tidak membantu.

Sentuhan kulit ke kulit antara pencinta adalah penting dalam mewujudkan “suasana penerimaan untuk kedua-dua”, yang boleh membawa kepada peningkatan tarikan bersama.

Dengan sentuhan yang betul, anda tidak hanya berhubung dan berkomunikasi dengan pasangan anda lebih baik malah ia juga membimbing anda untuk keintiman yang lebih besar (pelopor untuk rangsangan kepada wanita) dan keinginan.

women-giving-man-love-massage-e1300165843463

Pembolehubah gabungan ini sering bekerjasama dalam gelung maklum balas positif yang menyebabkan perasaan keintiman dan rangsangan memuncak.

Ia diperhatikan bahawa melibatkan diri dalam aktiviti sensual seperti memberikan urutan lain boleh mencetuskan dan meningkatkan keinginan seksual – buat masa ini dan dalam jangka masa panjang.

Tambahan pula, pemberi urut juga mengalami penurunan yang mendadak hormon tekanan sama seperti si penerima.

massgae

Jika anda berminat untuk menjadikan tangan anda alat untuk memberi beliau satu sentuhan yang dia perlu, mulakan dengan menjadualkan masa untuk sesi urut peribadi.

Pastikan anda mempunyai prop yang anda perlu seperti bantal, tuala, losyen, minyak dan lilin wangi. Mengambil giliran untuk memberikan urutan lain. Ingat, komunikasi adalah penting. Jangan takut untuk bertanya jika anda tidak pasti tentang apa yang anda lakukan.