Mengapa Lelaki Yang Pemurah Mudah Mendapatkan Banyak Seks

Cuba untuk mendapatkan beberapa aksi seks yang lebih? Daripada berkunjung ke gimnasium, cuba beramal.

Apabila anda membantu orang lain, anda seolah-olah lebih banyak tarikan kepada wanita, kata penyelidik dari University of Guelph dan University Nipissing.

Lelaki altruistik mempunyai lebih banyak rakan kongsi seks dan hubungan seks lebih kerap dalam hubungan.

swns_jigsaw_checker_07

Dalam kajian itu, yang disiarkan dalam British Journal of Psychology, penyelidik mempersoalkan kira-kira 800 orang dalam hubungan dan kecenderungan mereka untuk membantu orang lain, yang termasuk memberi kepada amal, menderma darah, membantu orang yang tidak dikenali menyeberangi jalan, menderma kemenangan, dan banyak lagi.

Selepas mengawal umur dan personaliti sifat-sifat seperti narsisisme, dan orang-orang yang terlalu tinggi sifat-sifat positif, penyelidik mendapati orang yang mepunyai skor lebih tinggi pada ujian altruisme yang dilaporkan sendiri dianggap paling wajar dan mempunyai lebih banyak seks.

slots2n-1-web

“Nampaknya altruisme berkembang dalam spesis kita, sebahagiannya, kerana ia berfungsi sebagai isyarat kualiti yang wajar, yang membantu individu memperanakkan,” kata penulis utama kajian Steven Arnocky dalam satu kenyataan akhbar.

Tetapi, “ia adalah satu isyarat yang lebih berkesan untuk lelaki berbanding wanita,” penulis bersama Pat Barclay menambah.
ad_196026264

Ambil perhatian, tuan-tuan: Beramal dan memberi paling banyak mempengaruhi kehidupan temujanji dan seks anda; tetapi penyelidik percaya ia mengembang kepada pelbagai pembolehubah yang luas seperti panjang hubungan dan kualiti pasangan.

Sebenarnya, satu lagi pasukan penyelidik melakukan sesuatu. Mereka mendapati lelaki yang secara fizikal menarik dinilai lebih tinggi daripada lelaki kurang kacak; tetapi lelaki beramal secara konsisten dinilai sebagai lebih wajar untuk hubungan jangka panjang – tanpa mengira bagaimana baik mereka kelihatan.