5 Sebab Utama Mengapa Pasangan Anda Benci Pada Air Mani Anda

Jika pasangan anda tidak betul-betul bersemangat tentang air mani anda, tidak banyak yang anda boleh katakan untuk mengubah fikirannya.

Pasti, anda boleh memetik beberapa penyelidikan saintifik, seperti kajian 2012 dari Universiti Negeri New York, yang mendapati bahawa air mani mengandungi bahan kimia yang sebenarnya boleh meningkatkan mood seseorang.

Berikut adalah 5 aduan yang paling biasa daripada wanita mengenai air mani pasangan mereka, dan apa yang boleh dilakukan mengenainya.

champagne

1. Terlalu Banyak Sperma

Apabila anda memancutkan air mani yang banyak – apa yang mereka memanggil dalam filem lucah sebagai “money shot” – adalah matlamat utama untuk kebanyakan lelaki, ia boleh menjadi suatu yang menggelikan untuk wanita.

Dr Jesse Mills, seorang pakar urologi di UCLA, kata air mani yang banyak boleh berlaku apabila anda tidak berejakulasi untuk masa yang agak lama.

Cara untuk mengatasinya adalah mudah dan agak menyeronokkan: cuba berejakulasi dengan lebih kerap – dengan atau tanpa dia.

tips-jimat-air

2. Air Mani Yang Terlalu Sedikit

Tracy, 23, membuat aduan yang bertentangan mengenai suaminya.

“Hampir apa-apa yang keluar apabila suami saya klimaks,” kata beliau. “Saya tidak boleh melihat ia dalam kondom, jadi saya fikir mungkin dia memalsukan ia. Kemudian apabila saya lihat air mani di dalam kondom tersebut,  saya keliru mengapa ia begitu sedikit. Ia meleleh keluar dengan sedih.”

Dr Mills mengatakan bahawa jika anda mahu ejakulasi yang lebih banyak “, maka jawapannya adalah dengan minum banyak air.” Dan janganlah kamu beronani sebelum seks, kerana itu boleh mengurangkan keluaran air mani juga.

a0885339850_16

3. Terlalu Pekat

“Saya mempunyai pengalaman seks oral yang benar-benar menjijikkan,” kata Annabelle, 34. “merangkap beliau adalah setebal yogurt atau keju lembut.”

Penghidratan boleh menjejaskan konsistensi pancutan mani juga.

“Jika dia kering atau tidak ejakulasi pada masa ini, maka dia akan mengeluarkan air mani yang lebih pekat,” kata Dr Mills.

470235991

4. Terlalu Kuning

Semen biasanya berwarna putih atau kelabu, jadi apabila pasangan Rahel berejakulasi dengan air mani yang kekuningan, dia cemas.

Dr Steixner kata warna kuning pucat boleh dianggap biasa, tetapi jika ia kuning lebih gelap dan digabungkan dengan bau busuk, ia boleh menjadi satu jangkitan pada prostat atau vesicle mani dan anda perlu diperiksa segera oleh doktor.

imagegen

5. Rasa Atau Bau Pelik

“Apabila suami saya klimaks, ia berbau seperti bahan kimia,” kata Laurie, 40. “Ia adalah sangat mengelirukan.”

Laurie bukan berseorangan. Kebanyakan wanita yang kita wawancara untuk cerita ini menggambarkan air mani pasangan mereka berbau seperti kolam renang, ammonia, atau peluntur. Bau yang disertai dengan rasa yang meloyakan.

Tetapi bagaimana untuk memastikan rasa? Malangnya, belum menjadi satu kajian saintifik bagaimana makanan boleh mengubah rasa air mani anda.

Terdapat bukti anekdot, walaubagaimanapun, dan ramai doktor, termasuk sexologist Dr Ava Cadell, mempercayai teori “apa yang dihasilkan adalah bergantung kepada apa yang anda makan”.