Tingkatkan Kualiti Dan Kuantiti Sperma Anda Sehingga 65 Peratus

Bantulah perenang anda untuk berenang seperti Michael Phelps. Anda sudah tahu manfaat lemak omega pada otak dan tulang anda.

Tetapi satu kajian dalam Journal of Nutrition mendapati bahawa lelaki makan jumlah yang lebih tinggi mendapati peningkatan dalam jumlah sperma mereka dengan kadar 65%.

22-024231-foods_that_increase_your_sperm_count

Apa lagi, kesan yang didapati juga hampir serta-merta, yang bererti bahawa apa yang anda pilih untuk makan ketika tengah hari boleh memberikan kesan sebaik sebelum anda mencuba pencuci mulut pada waktu malam pula.

Tuna mungkin merupakan makanan ruji untuk ahli gimnasium, tetapi mendapatkan susuk yang menawan tidak bermakna ia mampu untuk membantu anda dalam bahagian kesuburan.

men-seven-foods-to-boost-your-sperm-count

Ikan yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 10% lemak mempunyai kesan paling mengagumkan mengikut kajian para saintois pemakanan.

Ketika mereka sedang mengkajnya, mereka juga mendapati bahawa mengurangkan pengambilan makanan tertentu adalah sama penting.

Daging yang diproses boleh mengurangkan kualiti air mani anda, manakala ikan berminyak seperti ikan kembung boleh menguatkan membran sel yang melindungi muatan sperma anda, membuatkan anda lebih kuat daripada Ryan Gosling pada motosikal.