5 Sebab Mengapa Anda Harus Mula Melakukan Senaman Rangkak Beruang

Kesihatan Lelaki telah menggalakkan manfaat beruang merangkak sejak 2014. Tetapi ia masih bukan senaman yang anda akan sering lihat dilakukan di gym secara purata.

Oleh itu, kita akan terus berdakwah sehingga beruang merangkak menjadi seperti sesuatu yang biasa sebagaimana tekan tubi, kerana mereka punya banyak manfaat sama seperti latihan ruji.

Berikut adalah empat sebab untuk mula melakukan beruang merangkak, menurut Pengarah Kecergasan Kesihatan Lelaki BJ Gaddour, C.S.C.S .:

bearcrawlinplace

  1. Beruang merangkak memperkukuhkan teras anda.
  2. Beruang merangkak sesuai pada kedua-dua paha dan bahagian atas badan, menjadikan mereka satu latihan pembakaran lemak yang sangat baik.
  3. Beruang merangkak meningkatkan kedudukan tulang rusuk anda dan pelvis serta mekanisma pernafasan anda.
  4. Beruang merangkak meningkatkan kestabilan bahu anda.

Dan jika anda mencuba variasi dalam video di atas, di mana Gaddour membalut miniband di sekeliling kakinya hanya di bawah lutut, beruang merangkak akan mencabar glutes anda dan flexors pinggul juga. Adakah terdapat mana-mana bahagian badan utama yang kami belum cerita lagi?

Merangkak ke hadapan dan ke belakang sambil menolak keluar band ini untuk mengaktifkan glutes anda, atau merangkak ke sisi untuk benar-benar membakar mereka, Gaddour berkata.

“Lakukan ini sebagai sebuah gerakan pemanasan, masukkan ia ke dalam litar, atau cuba melakukan seberapa banyak merangkak yang anda mampu dalam 10 minit, berehat hanya apabila diperlukan,” kata Gaddour.