Mengapa Sesetengah Wanita Menggemari Seks Yang Ganas

The Art of Scratching. Blows dan Sighs. Biting. Ini mungkin berbunyi seperti judul bab dalam buku manual untuk BDSM.

Tetapi mereka sebenarnya dari panduan tertua dan paling dihormati di dunia untuk seks iaitu Kama Sutra, sebuah teks Hindu India kuno yang ditulis sekitar 400 B.C.

af9cb9823fccc34b5ec47719475e7c89

Benar, nampaknya orang telah mengadakan hubungan seks kasar sejak dahulu lagi. Dan pakar-pakar mengatakan terdapat penjelasan fisiologi dan psikologi yang jelas untuk kecintaan kita terhadap libasan dan pukulan.

Salah satu sebab itu dikenali sebagai “teori pemindahan pengujaan,” kata penyelidik sex Nicole Prause, Ph.D.

Jika anda digigit, tercalar, atau dipukul, tekanan darah anda naik dan hatimu bergelora sebagai tindak balas kepada kesakitan itu, Prause berkata.

promo252028605

Jika itu berlaku semasa hubungan seks, “anda mentafsirkannya sebagai keseronokan seksual.” Penjelasan lain mempunyai kaitan dengan “matriks kesakitan” otak.

Prause berkata terdapat kawasan-kawasan di dalam otak manusia yang bertindak balas terhadap kesakitan, dan kawasan-kawasan tersebut pula bertindih dengan kawasan yang bertindak balas terhadap rangsangan seksual.

Pertindihan ini “mungkin bermain helah sedikit pada otak anda,” menyebabkan ia keliru di antara kesakitan dan keseronokan apabila anda mengalami mereka pada masa yang sama, beliau berkata.