Apakah Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melakukan Aksi Seks Yang Agresif

Spontan dan kejutan adalah sesuatu yang menyeronokkan dalam percintaan tetapi tidak dengan seks kasar. Anda perlu untuk membincangkan perkara-perkara tersebut terlebih dahulu untuk memastikan anda dan pasangan anda benar-benar selesa dan berasa selamat.

Foreplay – apabila anda berdua berasa lebih tenang dan terangsang – adalah masa yang sangat baik untuk bercakap tentang apa perkara kasar yang mungkin anda sukai dan ingin untuk mencuba, kata Mazmur Isadora, jurulatih seks yang berpangkalan di Los Angeles.

romance-mood-sexy-couple-love

“Anda haruslah berfikiran terbuka,” gesa Debby Herbenick, Ph.D., seorang profesor di Universiti Indiana dan pengarang Because It Feels Good.

Memahami bahawa keinginan pasangan anda tidak mencerminkan apa-apa mengenai latar belakang beliau atau pengalaman lalu, Herbenick berkata. “(Kasar adalah) salah satu daripada banyak cara untuk kita melakukan hubungan seks.”

image-74f1421942681e398c60ca987603de618da3534456adcaf16f698e67f6868b36-v-800x533

Kata-kata selamat juga merupakan idea yang baik. “Saya sentiasa mengesyorkan kaedah ‘kuning, hijau, dan merah’,” kata Moushumi Ghose, ahli terapi perkahwinan berlesen dan pengarang Classic Sex Positions Reinvented.

“Anda perlukan perkataan untuk ‘tidak’ atau ‘stop,’ sudah tentu, tetapi ia juga baik untuk mempunyai perkataan untuk apabila anda menyukai apa yang sedang berlaku.”