Mahu Isteri Cepat Hamil : Jenis Makanan Yang Perlu Dielak


- 30 Nov 16
View 1,589 : Today 1

Kalau dulu anak dara, makan pakai semua ikut lifestyle sendiri, tapi sekarang dah tukar status from single to married. Lepas tu bila dah puas berdua, pasti akan ada perasaan nak menambahkan ahli dalam keluarga, yang dah ada anak pun mesti sama kan? Hehe

Advertisement

Tips cepat hamil tu banyak, tapi akak nak kecilkan sikit skop, kita tumpukan kepada makanan sahaja ok

 

pregnancy-avoid-artificial-sweet

4 Jenis Makanan Yang Perlu Dielak

1. Makanan yang mengandungi merkuri

Terdapat dalam beberapa jenis ikan terutamanya yang besar seperti makerel. Boleh menyebabkan kerosakan saraf jika dimakan dalam kuantiti yang banyak. So nak cepat hamil sihat paling penting.

2. Makanan diproses

Makanan ringan dan segera kerana kerana kurangnya zat yang baik, so better kurangkan yer walaupun makanan jenis tu adalah dalam kategori makanan yang sedap.

3. Makanan yang diawet

Makanan dalam tin yang di awet tidak elok untuk di makan selalu kalau kita nak cepat hamil

4. Minuman berkafein

Nescafe 3 in 1, Cofee latte. Asal dah nama 3 in 1 tu, selain sedap,cara penyediaan pun mudah. Secawan minuman berkafein kalau diminum nak natural kan dalam badan memerlukan 3 cawan air mineral so make it easy kena kawal ok.

**Tips ini juga berguna untuk ibu yang tengah menyusu kerana kuncinya ,apa yang dimakan oleh ibu adalah untuk kesihatan ibu itu sendiri supaya dapat menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti untuk bayi anda.

Share this:

Advertisement