Bagaimana Untuk Anda Mengatasi Pancutan Awal Ketika Berhubungan Seks

Memang cukup banyak yang memperkatakan mengenai topik ini kerana kini bukan sahaja masalah ini melanda mereka yang berusia 40 tahun ke atas malah ada juga mereka yang seawal 20-an turut mengalami masalah yang sama.

Jika tidak diperbaiki ia boleh menjadikan perhubungan anda dan isteri semakin hambar dan lama-kelamaan boleh juga meruntuhkan rumahtangga.

Jom kita lihat beberapa tips mudah yang boleh digunakaan oleh kaum suami untuk mengekalkam stamina di bilik tidur.

open-uri20130731-3842-w1j1jn

1. Cuba Menguasai Mini Orgasma

Praktikkan masturbasi sehingga anda hampir mencapai saat klimaks kemudian berhenti. Ini kerana klimaks seorang lelaki mempunyai dua fasa penting iaitu emisi dan ejakulasi.

Kuasai klimaks emisi – iaitu ketika air mani sedang dialirkan ke dalam urethra, jika anda mampu melakukan ini maka tidak sukar untuk anda bertahan lama di ranjang.

he-cant-climax_0

2. Jadikan Zakar Anda Mainan Seks

Posisi seks yang berkonsep “perpendicular” membenarkan stimulasi terhadap klitoris tanpa memerlukan penetrasi oleh zakar. Ini boleh membantu anda untuk bertahan lama.

Apabila sedang berhadapan, cipta kedudukan sudut 90 darjah antara vulva pasangan anda dan zakar anda.Tekan zakar anda tanpa penetrasi pada klitoris dan bergerak menyorong tarik dengan perlahan.

sol_comingtogether

3. Gunakan Semburan Bius

Jika kedua-dua cara di atas gagal anda masih boleh berharap dengan menggunakan semburan bius seperti lidocaine. Semburan bius ini telah dicipta oleh pakar urology yang ternama.

Cuba ia ketika anda masturbasi, pertama dengan menggunakan satu dos semburan dan kemudiannya dua dos untuk melihat dos yang manakah berkesan untuk anda.