Cukup Berani Untuk Berskandal: Ini Tips-Tips Elak Dari Terkantoi

Bagi yang dah kawin atau ada gf tapi ada pasang gf lagi satu, mari berkongsi tips mengelakkan kantoi oleh bini atau gf (sekadar pengetahuan sahaja.. jangan di tiru pulak)

1. Kat phone letak nama awek pastu hujung dia letak nama company, kalau awek tercall, cakap je ni budak keje ngan company xx , vendor ke , client ke

2. Pastikan ada phone extra yg tak bawak balik rumah, tinggal je kat office

3. Kalau pakai phone sama, pastikan off phone bila tidur, kalau iphone boleh set flight mode, kalau blackberry boleh turn off all connection, kalau masuk message atau call lepas kul 12 malam, memang kes naya

4. Pastikan ada baju spare dalam kete atau dalam beg, pastikan habit untuk bawak baju spare, bagi alasan lepas keje kadang-kadang nak jumpa/lepak ngan kawan, leceh pakai baju office

5. Jangan update secara detail kalau pegi kesana-kesini, kalau tak tanya jangan cakap pegi mana, generalize kan je.

6. Bersihkan phone sebelum sampai rumah, pastikan delete segala message dan call history, jangan clear all nampak sangat, kalau iphone agak susah nak delete satu call history je, ada caranya.

7. Pastikan ada sorang kawan yg boleh kawtim pada masa-masa diperlukan sebagai alibi, dan pastikan wife kenal kawan tu

8. Pastikan ada simpan duit extra untuk kasi kat wife suruh pegi shopping bila keadaan agak suspicious, harap-harap dia lupa pasal balik lewat

 

P/s : sekadar pengetahuan aje..tak elok pasang sparepart2 ni.. 🙂