Posisi Seks Ketika Pasangan Hamil Di Peringkat Trimester Ketiga

Isteri anda ketika mengandung tentu sekali akan lebih menumpukan perhatian terhadap bayi yang berada di dalam kandungannya tapi itu tidak bermakna anda perlu mengorbankan kehidupan seks anda.

Ramai lelaki juga akan tertanya-tanya adakah selamat untuk mengadakan hubungan seks bersama isteri ketika si dia menjangkau peringkat trimester ketiga? Adakah ia akan mencederakan bayi itu?

Namun begitu apakah posisi seks yang harus dicuba oleh mereka yang mempunyai isteri yang hamil pada peringkat trimester ketiga?

1. Daddy Sporking

Salah satu daripada posisi seks terbaik untuk dilakukan ketika isteri anda sedang hamil – ia adalah kemasukan zakar secara tepi di mana seorang akan baring mengiring untuk memasukkan zakar dari belakang.

2. Mommy Doggy Style

Sukar untuk wanita mengandung melakukan aksi menonggeng kerana perut mereka yang semakin membesar, jadi aksi ‘crouching tiger’ adalah yang terbaik untuk mereka. Wanita akan berada pada posisi keempat-empat kaki dan tangan di bawah dan suami memasukkan dari belakang.

3. Mommy On The Mountain

Disebabkan tubuh wanita akan mengalami beberapa perubahan rastik ketika kehamilan, seks kadangkala boleh menjadi sedikit tidak menyenangkan.Si dia boleh berada pada bahagian atas pasangan sambil tubuhnya dihalakan ke hadapan atau ke belakang.

4. Side By Side

Posisi ini adalah amat berlainan dari aksi spooning kerana posisi ini menyebabkan wanita itu memandang ke arah lain dengan memastikan kaki mereka lurus. Posisi ini memang berisiko namun ia membenarkan suami untuk memasuki isteri dengan lebih kawalan.