10 Tips Kesihatan Zakar Lelaki

1. Kesihatan batang zakar lelaki bergantung kepada kesihatan. Kesihatan banyak bergantung kepada apa yang dimakan dan diminum. Jaga kesihatan agar tidak hadapi masalah kencing manis (diabetes). Diabetes boleh menyebabkan mati pucuk. Mati pucuk atau impotent bagi penghidap diabetes tidak secara mendadak. Ia mengambil masa antara 10 ke 15 tahun untuk berlaku.

2. Kurangkan gula dalam minum dan makanan. Makanan dan minuman sekarang terlebih manis. Jika anda tidak mahu kecewa atau hadapi masalah mati pucuk, maka jaga kesihatan dengan kurangkan gula sekarang. Mintalah air kurang manis dan gantikan kek dan kuih manis dengan buah-buahan.

3. Bagi penghidap diabetes. Jangan rasa tertekan. Kurangkan pengambilan gula, jangan tinggalkan rawatan perubatan, kurangkan berat badan kepada yang bersesuaian dengan usia, makan makanan yang sihat dan bersenam mampu mengawal kemungkinan mati pucuk. Bertindak awal.

4. Penyakit tekanan darah tinggi juga boleh mengurangkan kemampuan batang zakar lelaki untuk bertahan lama. Ini adalah kerana kemampuan batang zakar mengeras adalah berkaitan dengan aliran darah. Kencing manis dalam jangka masa panjang mengecil salur darah dan merosakkan salur darah halus. Darah tinggi pula mengganggu aliran darah yang baik ke batang zakar lelaki. Ia merupakan perkara buruk kepada batang zakar lelaki kerana tanpa aliran darah yang baik akan mengganggu kerasnya batang zakar lelaki.

5. Begitu juga dengan kegemukan. Lemak terutama dalam salur darah akan mula menyumbatkannya. Terutama sekali salur-salur jalur darah sekitar jantung. Ia bukan sahaja meninggikan risiko penyakit jantung, malah meninggikan risiko kemampuan lelaki bertahan lama diranjang. Nafas semakin pendek dan aktiviti biasa seks, umpama aktiviti lasak akibat jantung terlalu bekerja keras.

6. Bermula sekarang, kurangkan pengambilan makan berlemak terutama lemak tepu yang biasa digunakan untuk membuat makanan segera dan ringan. Lemak tepu ini yang sukar dihadamkan dan selalu menyumbatkan salur darah.

7. Rahsia membelai batang zakar lelaki agar sentiasa sihat adalah kesihatan lelaki itu sendiri. Makan makanan yang berkhasiat dan rendah lemak tepu. Lakukan senaman ringan setiap masa.

8. Tingkatkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan. Kurangkan gula dan pengambilan garam.

9. Sebagai penambahan asparagus dan buah pisang boleh meningkat libido lelaki.

10. Amalan makan tongkat ali dan turut membantu dalam mengembalikan paras hormon lelaki yang hilang akibat penambahan usia. Namun begitu tongkat ali yang dimaksudkan disini bukanlah daripada minuman tongkat ali yang diwar-warkan dalam iklan. Isinya terlalu sedikit untuk mendatangkan perubahan. Anda boleh mengamalkan suplemen herba akar kayu seperti Tongkat Ali dan Ubi Jaga. Herba Alpha Capsule dari Global M-Prolabs Sdn Bhd diakui ramai dapat meningkatkan kesuburan lelaki sepantas 14 hari sahaja. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga diperakui Halal oleh JAKIM.

Dapatkan tongkat ali yang sebenarnya. Kongsikan artikel ini..

 

 

Sponsor

Untuk info lanjut mengenai Alpha Capsule, sila KLIK DI SINI