‘Kami Tidak Mahu Mati’, Reaksi Biadap Pramugari Jadi Viral

VIRAL di media sosial ialah rakaman video seorang pramugari yang membuat pengumuman penangguhan kepada penumpang dengan cara yang amat tidak disenangi.

Berdasarkan video tersebut, pramugari penerbangan Ryanair itu dilihat biadap ketika menjelaskan kepada penumpang bahawa penerbangan yang dijadualkan ke Dublin itu perlu ditangguhkan.

Pramugari berkenaan memberitahu pesawat itu tidak dapat beroperasi akibat lapisan salji tebal pada permukaan sayap pesawat tersebut.

“Ada lapisan ais pada sayap pesawat, kami tidak mahu mati!” katanya.

Penerbangan FR5773 itu yang sepatutnya bertolak ke Dublin dari Lapangan Terbang Glasgow semalam merupakan antara penerbangan di United Kingdom yang ditangguhkan berikutan salji teruk yang melanda sebahagian besar negara tersebut.

Rakaman video dimuat naik oleh penumpang

Menurut beberapa media antarabangsa, rakaman itu telah dikongsi di laman Facebook oleh salah seorang penumpang penerbangan terbabit.

“Membangkitkan lagi kemarahan penumpang yang sudah cemas,” tulis penumpang tersebut di akaun Facebooknya.

Bagaimanapun, video tersebut kemudian dipadamkan daripada Facebook.

Ryanair memohon maaf

Syarikat penerbangan Ryanair dalam satu kenyataan berkata mereka akan menyoal siasat pramugari terlibat serta memohon maaf atas komen sensitif yang dibuat oleh pekerjanya itu.

https://www.youtube.com/watch?v=jHBUySGOado

 

Sumber