Petua Kesihatan Tenaga Batin Lelaki

1. Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik. Akibatnya zakar ngilu apabila bersama dengan isteri. Batang zakar harus sentiasa panas.

2. Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan dibekukan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

3. Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

4. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

5. Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas. Ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika bersama isteri (jimak).

6. Elakkan amalan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

7. Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

8. Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yg sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar. Tindihan dari paha dan lutut yg sejuk membantutkan aliran.

9. Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.

10. Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

11. Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jimalebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

12. Kurangkan dari memakan pisang Embun.

13. Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

14. Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar

15. Tidak digalakkan mengadakan hubungan kelamin di dalam air.

16. Selepas melakukan hubungan kelamin, rehat dulu 15 minit. Kemudian barulah minum air.

17. Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

18. Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

19. Jangan melakukan hubungan kelamin ketika isteri sedang haid kerana ia bukan saja haram di sisi agama Islam tetapi juga boleh mendatangkan penyakit.

20. Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

21. Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.

22. Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.

23. Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

 

Sponsor Ads

Impikan Prestasi Seksual serta Kesihatan ‘Overall’ Anda Kembali Berfungsi Seperti Ketika Remaja Dahulu? Anda Patut Cuba produk Ini, 100% Natural Dan Lulus KKM & Serta Halal Jakim

Kelakian | Kesihatan | Tenaga
Jika anda mengalami masalah kesuburan atau Lemah Tenaga ‘Dalaman’ , anda boleh mengamalkan suplement herba akar kayu seperti Tongkat Ali dan Ubi Jaga. Herba Alpha Capsule dari Global M-Prolabs Sdn Bhd diakui ramai dapat meningkatkan kesuburan lelaki sepantas 14 hari sahaja. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga diperakui Halal oleh JAKIM.

Untuk info lanjut mengenai Alpha Capsule, sila KLIK DI SINI