5 Posisi Seks Terbaik Untuk Yang Mempunyai Pasangan Yang Selalu Sakit Pinggang


- 14 Mar 16
View 11,725 : Today 1

Apabila bercerita tentang seks, posisi adalah kunci – dan jika lebih banyak skill posisi seks yang korang praktik ketika bertarung, lebih baik. Sudah tentu, kedudukan seksual korang perlulah membuat pasangan anda menikmati sepenuhnya pelayaran bahtera, keselesaan adalah kunci!, terutamanya jika dia mengalami masalah sakit belakang, mahu berasa kejang atau berasa seperti tempurung lutut macam serasa nak pecah diatas nama nikmat orgasme! kesian kan?

Advertisement

Satu kajian baru-baru ini (yang pertama seumpamanya!) yang dilakukan di Universiti Waterloo memberi tumpuan kepada bagaimana tulang belakang bergerak semasa melakukan hubungan seks dan cuba untuk mencari kedudukan atau posisi yang terbaik yang akan membuat pasangan anda berasa selesa pabila melakukan hubungan kelamin (terutama tulang belakang mereka).

Pada asasnya, jika pasangan korang mengalami kesakitan
selepas duduk untuk masa yang lama, dia mengalami masalah
flexion-intolerant, dan gaya ‘side-by-side’ atau ‘doggy-
style’ adalah way to go bro!. Dan jika sekiranya pula dia
berasa sakit apabila dia menghadap kebawah, dia mengalami
masalah ‘extension-intolerant’.

Sekarang jom kita study 5 posisi seks yang ‘awesome’ yang
akan meransang pasangan korang untuk mengikut ‘tempo’
yang korang nak!! 😀

 

1) Bronco Buster

Ini adalah kedudukan unggul perempuan atau posisi yang
paling kebanyakkan lelaki gemari!

Sama ada ia adalah satu meja kopi atau kerusi lounge,
cari tempat di mana anda boleh berbaring dan biarkan kaki
anda tergantung dari tepi, manakala gadis anda mendapat
untuk meletakkan kaki di sebelah sama ada, dan berdiri di
atas kakinya untuk bergerak di atas anda. Letakkan tangan
anda di pinggangnya ketika dia bergerak ke atas dan ke
bawah, kiri ke kanan.

Baca juga: 4 Makanan Kesihatan Kelelakian

2) Raising The Mast

Ini adalah kedudukan mantap dan kami pasti korang lelaki
suka gila punya!.

dalam keadaan korang berlutut, rehat tumit pasangan anda
terhadap bahu korang. Kedudukan ini membolehkan anda
untuk menikmati pelbagai peringkat penetrasi. Untuk bonus
tambahan, letakkan bantal di bawah punggung dan
memberikan nikmat orgamsme yang akan membuat lututnya
lemah longlai. (Nasib baik dia tengah berbaring.) hehe

Baca juga: 5 Tips Penjagaan Zakar Supaya Sentiasa Tegang dan Mantap

3) Bamboo Split

Ini adalah kedudukan side-by-side bagi mereka yang suka
untuk bergerak pada kadar tempo yang lebih santai.

ketika dia berada pada kedudukkan mengiring, rapatkan
tubuh korang dibelakangnya sambil melakukan penetrasi
secara perlahan, angkat kakinya letak diatas kaki korang
sambil ‘mengurut’ badannya dimana tangan anda mampu
mencapainya 🙂

Baca juga: 6 Teknik Urutan Asas Untuk Kesihatan Serta Pembesaran Zakar

4) The Puppet Master

posisi ini adalah posisi secara menduduk yang membolehkan
penetrasi secara penuh

ketika dia duduk di pinggir belakang bangku, punggung
terjulur keluar, berdiri di belakang dia dan lakukan
penetrasi. namun posisi seperti ni menghadkan pasangan
korang untuk ‘flexing’, ia terpulang kepada korang pula
untuk melakukannya dengan cara yang betul. korang boleh
mengubah gerakan dengan meletakkan tangan korang pada
bahunya atau pinggulnya, dan hayungkan pinggul anda pada
masa yang sama.

Baca juga: Tanda Tanda Lemah Tenaga Batin Dan Mati Pucuk

5) The Lock and Pose

Ini gaya kemasukkan dari belakang 🙂 which is classic!

ketika pasanagan anda menghadap kepala dan badannya
kebelakang dikatil lakukan penetrasi secara perlahan
tanpa meletakkan sebarang beban tubuh korang diatasnya..
disamping ketika itu cium tubuhnya serta lehernya seiring
sepanjang pelayaran. 🙂

Dikemudian hari apa yang pasti kita haruslah sentiasa
kreatif untuk mengekalkan kehangatan hubungan intim
pasangan anda dalam melayari bahtera perkahwinan.

sila tinggalkan comment di ruangan comment dibawah jika
korang ada pendapat sendiri atau gaya lain yang boleh di’share’
sesama kita kaum adam dan bermanfaat! 😀

 

Sponsor Ads

Impikan Prestasi Seksual serta Kesihatan overall Anda Kembali Berfungsi Seperti Berusia Awal 20-an Dahulu? Anda Patut Cuba Ini 100% Natural Dan Lulus KKM & Serta Halal Jakim

Untuk info lanjut mengenai Alpha Capsule, sila KLIK DI SINI

 

Advertisement