5 Tips Penjagaan Diri Dengan Baking Soda

Guys, pastikan anda mempunyai stok baking soda di rumah. Tidak, bukan untuk baking tetapi untuk kebersihan dan penampilan diri. Mudah, murah dan berkesan, sangat sesuai untuk anda yang sentiasa mahukan cara no-hassle dalam penjagaan diri. Cubalah!
5 TIPS PENJAGAAN DIRI DENGAN BAKING SODA
1373099691_20167
  • PEDICURE

Campurkan 2-3 sudu baking soda ke dalam air untuk rendaman kaki yang menyamankan. Anda juga boleh memasukkan beberapa titik minyak pati dan rendamkan kaki selama 20 minit. Buang kulit kasar pada kaki dengan pes skrub hasil campuran baking soda dan air.

 

 

scrub
  • SKRUB WAJAH
Campurkan satu sudu besar baking soda kepada pembersih wajah anda. Urutkan ke wajah dalam gerakan membulat untuk menanggalkan kulit mati dan blackheads.
Happy man doing teeth checkup at dentist's surgery
  • PEMUTIH GIGI
Gigi kuning akibat merokok? Ambil sedikit baking soda dan campurkan dengan sedikit jus lemon atau jus strawberi untuk menggantikan ubat gigi. Atau campurkan saja sedikit baking soda dengan ubat gigi anda dan gosok gigi seperti biasa.
treat-acne (1)
  • UBAT JERAWAT
Buat campuran madu dan baking soda. Sapukan pada bahagian kulit yang bermasalah dan biarkan selama 15 minit sebelum dibilas. Anda juga boleh menggantikan madu dengan jus lemon.