4 Rawatan Alternatif untuk Mati Pucuk

Merawat mati pucuk perlu diusahakan oleh para suami yang menghadapi masalah kesihatan mati pucuk. Bagi lelaki yang menghadapi masalah mati pucuk akan menyebabkan prestasi dan keadaan hubungan seksual suami isteri akan terganggu.

Kadangkala suami berusaha merawat mati pucukdengan pelbagai usaha dan ada pula suami yang tidak melakukan apa-apa usaha untuk merawat masalah mati pucuk yang dihadapinya. Ini merupakan sesuatu yang tidak betul apabila suami berdiam diri dan tidak cuba merawat mati pucuk yang dihadapinya. Kesianlah kepada isteri. Mereka memerlukan nafkah dan layanan batin secukupnya dari suami.

Antra petua, teknik, cara, kaedah, panduan atau petua merawat mati pucuk ini yang boleh diamalkan adalah seperti berikut ini. Cubalah kita amalkan teknik, cara, kaedah, panduan atau bagaimana cara; petua merawat masalah mati pucuk ini agar masalah tersebut boleh diselesaikan. In sha Allah.


Banyakkan Doa Pada Allah Moga Disembuhkan Penyakit Mati Pucuk Suami

 

Petua Tradisional Untuk Merawat Mati Pucuk

 Lada Hitam – Ambil 10 gram lada hitam, 5 gram rizom halia (kupas kulitnya), 15 gram biji kucai, 15 gram biji peria (yang kering), dan gula kabung secukupnya. Rebus kesemua bahan tersebut dalam 300 ml air dan biarkan sehingga mendidih. Setelah sejuk, tapiskan dan amalkan meminumnya 3 kali sehari iaitu 150 ml sekali minum.

 Halia – Ambil rizom halia sebesar ibu jari, kupas kulitnya, basuh dan parut. Hasil parutan halia itu kemudian dicampur dengan air perahan sebiji limau nipis, sebiji telur ayam kampung, 1 sudu teh serbuk kopi, 1 sudu makan madu dan 1 sudu makan kicap. Amalkan memakan ramuan ini seminggu sekali.

 Lembah Rimba atau Kelapa Puyuh – Daun dan akar Lembah Rimba dibasuh bersih, direbus sehingga air tinggal separuh. Setelah sejuk, tapis dan minum air rebusan tersebut.

 Ara Jalar – Ambil buah ara jalar, belah dua dan keringkan. Apabila sudah kering, rebus hingga mendidih. Setelah sejuk, tapis dan minum.