5 Sebab Mengapa Seks Sebelum Kerja Mempunyai 1000 Kebaikan

Kajian telah menunjukan seks sebelum ke tempat kerja bukan sahaja bagus untuk memulakan rentak hari anda malahan memberi banyak kebaikan kepada hubungan suami isteri. Berikut adalah 5 sebab mengapa anda patut mencubanya :

Membuat Hari Anda Lebih Ceria

Seks di pagi hari sudah tentu akan membuatkan pagi anda lebih aktif,ceria dan gembira disebabkan hormon oxytocin yang dikeluarkan selpas hubungan seks. Ini akan membuatkan anda akan lebih tenang menghadapi boss yang garang.

 Menghilangkan stress

Jika anda gemuruh dengan dengan kertas kerja yang bakal dibentangkan atau bakal menghadiri mesyuarat penting seks sudah tentu akan membuatkan anda lebih tenang. Ini adalah disebabkan kombinasi  dopamine, endorphins, dan oxytocin yang dikeluarkan selepas bersama terutama jika anda klimaks akan membunuh segala kerisauan anada malah akan membuatkan badan anada lebih segar!

Senaman yang Berkesan

Semua orang tahu senaman adalah merupakan cara terbaik untuk meningkatkan tenaga dan stamina apatah lagi jika anda melakukanya sebelum ke tempat kerja. Jikan anda diberi pilihan,mana yang anda lebih suka? Senaman di atas treadmill atau di atas katil? Anda akan membakar sebanyak 144 kalori setiap setengah jam jika melakukan hubungan seks dan anda tidak perlu rasa bersalah kerana tidak ke gym.

Meningkatkan Sistem Imun Tubuh

Kajian pada 2009 menunjukkan mereka yang mengadakan hubungan seks sekurang kurang 2 kali seminggu mempunyai sistem imun tubuh yang lebih kuat berbanding mereka yang tidak.Hormon antigen yang dikeluarkan setiap kali selepas hubungan seks akan melindungi diri anda dari terkena demam danjuga selsema!

Seks

Adakah anda perlkan alasan untuk seks?Jadi tidak kira samada sebelum atau selepas kerja,quickie semasa lunch, GO FOR IT! Selagi anda mengamalkan seks yang selamat,seks akan memberikan 1000 kebaikan yang akan membuatkankehidupan anda bertambah mutu!