Lelaki Wajib Tahu Ni: Status Facebook Ungkap Perangai Sebenar Wanita

Perkara apa yang anda lakukan ketika bangun pagi?

Ramai orang terus menghidupkan telefon pintar lalu memeriksa pemberitahuan notifikasi dari akaun media sosial baik itu Facebook, Whatsapp, Instagram, atau Twitter.

Bukannya terus beranjak ke bilik mandi, sebahagian orang rasa perlu membuat status pertama di waktu pagi kemudian memeriksa berapa banyak respon yang diperolehi.

Namun tahukah anda, status yang ditulis boleh mengungkap sikap sebenar wanita. Memuat timesofindia, semak ulasan lebih lanjut di bawah ini.

Post tentang percintaan

Anda pasti sering mencari ini di timeline media sosial. Kebanyakan wanita senang membangga-banggakan hubungannya dengan teman lelaki atau suami.

Namun, tahukah anda bahawa postingan ini menandakan, sebenarnya anda tidak berkeyakinan diri. Semakin aktif mengumbar kemesraan melalui media sosial, semakin cemas pula anda terhadap kelangsungan hubungan.

Oleh itu, perkara ini dipandang sebagai langkah untuk mengesankan bahawa kisah cinta anda sempurna.

Post tentang pesta atau aktiviti sosial

Jika anda mem-posting banyak kegiatan sekitar pesta atau malah kegiatan sosial, ini menandakan anda orang yang suka berteman sekaligus ekstrovert.

Orang ekstrovert adalah orang-orang ceria sehingga mereka menggunakan akaun media sosial untuk untuk berkomunikasi dan bersosial.

Post foto selfie

Jika anda termasuk selfie addict, agaknya anda harus mengerutkan dahi.

Sebabnya, kajian yang dilakukan oleh salah satu universiti di London mengungkap bahawa anda senang menunjuk-nunjuk.

Namun khabar baiknya, perkara ini menandakan anda sangat berkeyakinan diri dengan penampilan fizikal.