5 Cara Mengetahui Kemampuan Seks Wanita Dari Bentuk Tubuh

Mengetahui kemampuan seks seseorang wanita tak semestinya dengan cara melakukan hubungan intim terlebih dahulu. Sebab, kemampuan seks wanita sebenarnya boleh tergambar melaui bentuk tubuhnya. Ia boleh menjadi samada mereka agresif dalam hubungan seksual ataupun lebih fleksibel ketika di bilik tidur.

Ciri-ciri dibawah ini akan menyaksikan bagaimana bentuk tubuh badan seseorang wanita itu boleh menggambarkan dengan tepat mengenai kemampuan seksual seseorang wanita. Kaum lelaki boleh mengamati perkara ini kerana boleh dijadikan sandaran ketika memilih wanita untuk dijadikan teman kelak.

Inilah 5 cara untuk mengetahui kemampuan seks wanita dari bentuk tubuh seperti yang dilaporkan oleh Your Tango.

1. Tubuh Curvy Lebih Agresif

Wanita yang memiliki tubuh yang curvy dengan pinggul besarnya adalah susuk yang benar-benar berfikiran terbuka ketika di tempat tidur. Sebuah kajian dari University of Leeds menemukan bahawa perempuan berpinggul besar ini lebih suka dan berani untuk bereksperimen secara seksual. Saat berurusan dengan hubungan seksual, perempuan curvy sebenarnya lebih gemar untuk mengendalikannya sendiri.

2. Tubuh Pendek Lebih Fleksibel

Wanita bertubuh pendek pula dikatakan adalah lebih fleksibel dan juga seimbang ketika berhubungan seks di bilik tidur. Mereka memiliki keseimbangan yang mengagumkan sehingga mereka juga mampu untuk membuat posisi yang rumit agar ia kelihatan sederhana dan mudah dilakukan. Kaum lelaki yang gemar mencuba pelbagai posisi sangat sesuai jika digandingkan dengan mereka yang bertubuh pendek.

3. Tubuh Tinggi Tak Hebat di Ranjang

Meskipun banyak penelitian menemui bahawa kebanyakan lelaki dan perempuan yang bertubuh tinggi dinilai sebagai seksi dan sihat, namun anggapan itu tidak sepenuhnya benar. Teknik hubungan seks mereka ternyata sangat teruk saat berada di ranjang. Wanita bertubuh tinggi ini mampu klimaks dengan cepat. Yang menyukarkan adalah jika perempuan tinggi mempunyai pasangan lelaki yang lebih pendek darinya.

4. Tubuh Gemuk Lebih HOT

Menurut pemenang hadiah Nobel genetik, James Watson, wanita  gemuk ni ternyata lebih menikmati hubungan seksual jika hendak dibanding perempuan kurus. Ini berkaitan dengan lemak di dalam tubuh. Semua lemak dalam tubuh boleh meningkatkan endorfin yang kemudiannya meningkatkan hasrat seksual seseorang wanita itu. Tak menghairankan jika perempuan gemuk lebih hot ketika berhubungan seks.

5. Tubuh Kurus Lebih Disukai Lelaki

Tidak seperti perempuan gemuk, perempuan kurus tidak memiliki dorongan endorfin yang tinggi. Maka, berdasarkan teori genetik, James Watson mengatakan perempuan kurus ini tidaklah terlalu seksi ketika beraksi di ranjang. Namun, penelitian lain menemukan sebaliknya. Sebuah penelitian menemukan bahawa lelaki ternyata mampu untuk melakukan hubungan seksual yang memuaskan ketika mereka memiliki pasangan perempuan yang bertubuh langsing.

Diharapkan semoga perkongsian tadi boleh membantu lelaki di luar sana untuk mencari wanita yang sesuai dengan hasrat seksual anda. Namun gambaran ini hanyalah bergantung kepada sesetengah individu kerana kita bukanlah hanya berkahwin dengan seseorang itu hanya kerana untuk berhubungan seks sahaja. Jadi moga ia memberikan manfaat kepada lelaki di luar sana.