Perempuan Lebih Gemar Lelaki Yang Kelakar?

Wanita menilai lelaki bukan hanya daripada penampilan malah merangkumi tingkah laku, ekonomi, latar belakang, prestasi, kemampuan dan ciri lain. . Bagi lelaki, jangan takut jika tidak disukai oleh seorang wanita. Ini kerana pasti ada wanita lain yang menyukai anda kerana penilaian wanita juga berbeza-beza.

1. Tampan

Lelaki yang tampan, kulit cerah (tidak terlalu putih), tinggi, penampilan menarik, gaya rambut mengikut trend, wajah mulus, wangi dan pakaian mengikuti trend. Wanita mana tidak senang duduk apabila melihat lelaki seperti ini? Umumnya wanita menyukai lelaki yang sebegini. Wanita tidak menyukai lelaki yang  tidak beretika dan tidak menunjukkan kewibawaannya.

2. Humor

Lelaki yang mempunyai ciri humor dalam diri sering disukai kebanyakan wanita kerana dia merasa terhibur ketika  mungkin sidia sedang sedih. Namun, jangan terlalu berlebihan.

Sesuaikan juga dengan moodnya. Seperti jangan membuat jenaka ketika dia sedang marah kerana tersilap langkah  akan membuatnya semakin marah. Jangan juga menjadi orang yang terlalu pendiam kerana akan membosankan wanita.

3. Moden

Wanita kini suka lelaki yang moden dan tidak ketinggalan zaman. Wanita suka lelaki yang menggunakan gajet terkini dan berkelas, kenderaan mewah, mahir mengendalikan gajet, mahir IT dan sebagainya.

Lelaki yang mampu mengendalikan gajet dengan baik jauh lebih menarik bagi wanita. Mungkin itu kerana wanita menganggap lelaki itu sebagai lelaki moden, ada karisma, berkelas dan mengikuti zaman.

4. Bijak

Lelaki yang bijak sentiasa diidamkan oleh wanita. Lelaki sebegini mempunyai masa depan yang depan dalam kerjaya . Mereka seorang yang rasional dalam membuat keputusan.

5. Bertanggung Jawab

Wanita suka berada dekat lelaki  jika lelaki tersebut boleh membuatnya  merasa tenang  dan selesa. Misalnya dalam kerja kelompok lelaki itu berani melakukan hal yang tidak berani dilakukan oleh wanita (seperti bertanggung jawab dan bertanya kepada orang yang belum dikenalnya).

Tentu saja wanita tersebut tidak perlu merasa cemas akan dirinya kerana telah dilindungi oleh lelaki tersebut.

6. Romantis

Inilah syarat utama lelaki sempurna bagi wanita. Salah satu tanda orang yang romantis ialah ketika dia mengatakan “so sweet” dengan nada dan tingkah yang lucu.