Penemuan Terkini Saintis Tempatan Mengenai 3 Herba Yang Dapat Membantu Menyelesaikan Masalah Kelakian

Apabila berlaku peningkatan umur kebanyakkan lelaki akan mula ‘merasai’ perubahan terhadap tubuh mereka seperti masalah kelakian (kurang bernafsu melakukan hubungan seks, kurang keras di bahagian zakar, cepat pancut, cepat pancit ketika bersetubuh, kurang subur), kedua mereka mudah merasa penat melakukan aktiviti seharian, kurang fokus, dan yang ketiga mereka mula merasai perubahan stamina yang semakin merudung ketika beriadah seperti ketika bersukan.

Diantara sebab utama ialah sekiranya anda tahu bahawa setiap tubuh lelaki mempunyai rembesan hormon testosterone dimana hormon ini memainkan peranan penting dalam 3 aspek diatas TENAGA SEKSUAL, TENAGA SERTA MOOD MELAKUKAN SEBARANG AKTIVITI, dan yang ketiga KESIHATAN UMUM.

Diatas inisiatif sendiri beberapa Saintis terkemuka tempatan telah mengkaji beberapa herba dari tanahair yang berpontesi MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN SESEORANG LELAKI!, Sekiranya anda faham bagaimana hormon lelaki (testosterone) sebenarnya rembesan hormon tersebut akan semakin berkurang setelah umur kita mencapai umur matang sekitar 25 tahun keatas (1-2%) setahun.

Jika di barat ‘testosterone Booster’ (pemangkin hormon lelaki) mempunyai ‘Market Segment’ yang sungguh luar biasa (2-3 billion USD) kerana pendedahan terhadap pentingnya fungsi Hormon Lelaki (Testosterone) begitu awal dan besar disana.

Di barat bahan utama yang diguna untuk menghasilkan pemangkin hormon diantaranya adalah seperti Tribulus serta Horny Goat kerana tumbuhan itu berasal dari sana, namun setelah membuat perbandingan dan Research & Development ternyata terdapat 3 Herba Tempatan yang jauh lebih lebih berkualiti dari segi kesan (Final Result). Kita juga patut merasa bangga kerana para saintis luar negara kini sudah membuka mata terhadap herba-herba yang berasal dari tanah Nusantara ini.

 

Berikut Adalah 3 Herba Yang Mampu Mengembalikan Keremajaan ANDA!

 

1. UBI JAGA

1-Membantu menambahkan keinginan seks,
2-Menambahkan sesitiviti,
3-Menguatkan kekerasan dan membolehkan lelaki pelbagai umur untuk menikmati seks yang lebih kerap dan lebih lama.
Khasiatnya yang lain juga termasuk mengimbangkan mood, membantu tekanan darah yang sehat dan meningkatkan tahap tenaga. Ianya sudah tentu akan membantu didalam perhubungan intim. Sains perubatan kini mula menyedari kebaikan herba tradisional.

Kebanyakan penyelidik Barat yang mengetahui khasiat sesuatu herba serta menjangka popularitinya, akan mempatenkan produk atau proses penghasilannya.

2. TUNJUK LANGIT

Buah tunjuk langit mengandungi 3 bahan aktif utama; FLAVONOIDS, SAPONINS & BITTER ALKALOIDS.

Keajaiban buah tunjuk langit dibuktikan sejak dari dulu lagi dalam merawat masalah ereksi, lemah syahwat, tenaga batin, kurang tegang dan sebagainya.

Fungsi utama buah tunjuk langit (dikenali juga sebagai Sky Fruit) di dalam merawat masalah mati pucuk adalah merangsang pembukaan pembuluh darah serta membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan.

3. Tongkat Ali

Tongkat ali terkenal kerana mempunyai kesan afrodisiak (penggalak seks). Secara tradisi, tongkat ali digunakan untuk merawat beberapa jenis penyakit dan meningkatkan kesihatan termasuk pening kepala, kurap, disentri, bengkak, antitumor, antiradang dan antioksida. Eurikomanone, eurikomalaktone dan eurikomanol (quassinoids) yang banyak terdapat dalam akarnya merupakan kandungan kimia penting industri. Penyelidikan menunjukkan bahawa bahan kimia (fitokimia) yang terdapat dalam tongkat ali boleh meningkatkan paras testosteron iaitu hormon yang diperlukan untuk fungsi seksual lelaki.

 

Jika anda mengalami masalah pancut awal atau ejakulasi pra matang, anda boleh mengamalkan suplemen herba akar kayu seperti Tongkat Ali dan Ubi Jaga. Herba Alpha Capsule dari Global M-Prolabs Sdn Bhd diakui ramai dapat membantu masalah pancutan awal. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga diperakui Halal oleh JAKIM. Klik di sini untuk info Alpha Capsule