6 Kaedah Seks Tanpa Tusukan Ke Dalam Faraj

Bagi lelaki, seks adalah hubungan yang mesti dilakukan dengan cara zakar dimasukkan ke dalam lubang faraj wanita untuk mendapatkan kepuasan fizikal. Namun kepuasan boleh diperolehi melalui seks tanpa tusukan atau penetration sex.

Terdapat teknik-teknik hubungan seks yang tidak memerlukan tusukan ke dalam vagina tetapi masih dapat memberikan kepuasan yang sama seperti seks penetrasi kepada diri dan pasangan iaitu klimaks. Berikut adalah antara teknik-teknik hubungan seks yang dapat memberikan kepuasan tanpa tusukan zakar iaitu:

1.Seks Oral (Oral Sex)
Kaedah ini adalah salah satu teknik hubungan seks yang disukai ramai. Walaupun selalunya seks oral sekadar menjadi pembuka bicara, atau memanaskan enjin sebelum pergi ke fasa berikutnya, seks oral juga boleh dilakukan sehingga pasangan mencapai ejakulasi dan kemuncak. Ia juga selamat bagi tujuan perancangan keluarga jika suami tidak mahu menggunakan kondom dan isteri tidak menggunakan sebarang alat perancangan keluarga.

2.Onani Berpasangan (Mutual Masturbation)
Cara ini melibatkan pasangan suami isteri saling merangsang antara satu sama lain dengan cumbuan, sentuhan dan ciuman terhadap zakar dan faraj. Alat seks dan bahan pelincir juga boleh digunakan dalam kaedah seks ini. Kenikmatan dapat dicapai dengan melihat pasangan anda melancap sehingga mencapai kepuasan. Ia juga boleh dilakukan dengan suami memasturbasikan atau melancap kemaluan isteri dan sebaliknya.

3.Di Luar Faraj (Outercourse)
Cara seks ini dikenali orang Melayu dengan istilah ‘ringan-ringan’ iaitu tidak melibatkan tusukan zakar ke dalam lubang faraj. Suami isteri mungkin menanggalkan semua pakaian dan mendapat kepuasan melalui pelukan, gomolan dan geselan tubuh masing-masing. Ia juga boleh melibatkan aktiviti geselan zakar di sekitar kawasan luar faraj.

4.Intermammary Intercourse
Teknik seks ini dikatakan teknik yang digemari masyarakat Eropah. Zakar akan diletakkan di antara celah lurah payudara. Kemudian zakar akan digosokkan dengan buah dada wanita dikepit untuk memberikan geseran dan ransangan kepada zakar lelaki. Selalunya dilakukan sehingga mencapai ejakulasi dan bahan pelincir digunakan untuk membantu kelancaran geseran.

5.Fedoral Intercourse
Seperti Intermammary Intercourse, cuma kaedah ini dilakukan dengan cara zakar dikepit di antara paha isteri yang dirapatkan. Kemudiannya zakar suami digesel dan digosokkan di celah selitan paha tersebut. Namun zakar tidak akan ditusukkan ke dalam faraj atau kemaluan wanita. Biasanya suami akan menggunakan bahan pelincir supaya geseran lebih nikmat hingga mencapai ejakulasi.