Buah Kurma Untuk Merawat Masalah Seksual

Dalam artikel Khasiat Air Rendaman Kurma (Air Nabeez), telah dikongsikan khasiat-khasiat kurma untuk kesihatan tubuh secara am. Namun terdapat kajian menyatakan bahawa dengan mengambil buah kurma boleh mengatasi masalah kelemahan seksual.

Kurma mengandungi tujuh vitamin dan sebelas mineral yang penting sebagai makanan tambahan dihargai oleh orang-orang padang pasir yang, selama beribu-ribu tahun, makan kurma dengan susu kambing atau unta sebagai makanan lengkap.

Kebaikan kurma termasuk pelepasan daripada sembelit, gangguan usus, masalah jantung, anemia, disfungsi seksual, cirit-birit, kanser perut, dan banyak lagi keadaan lain. Kurma juga membantu dalam peningkatan berat badan yang sihat. Buah kurma kaya dengan beberapa vitamin, mineral, dan serat. Buah-buahan yang lazat ini mengandungi minyak, kalsium, sulfur, besi, kalium, fosforus, mangan, tembaga dan magnesium, yang semuanya bermanfaat untuk kesihatan.

Bagi merawat masalah seksual, rendam buah kurma di dalam susu kambing bersama sedikit madu dan buah pelaga. Kemudian biarkan rendaman empat bahan tersebut semalaman. Keesokan harinya kisar air rendaman tersebut dan minum pada waktu pagi. Ia sangat baik dijadikan tonik yang membantu meningkatkan stamina seksual, menyihatkan sperma dan menambah peratusan kesuburan lelaki.

Selamat mencuba!